باشگاه روزنامه نگاران مسجدسليمان- در ساعت چهار صبح 5 خرداد 1287 خورشیدی برابر با 26 می 1908 میلادی، مته حفاری از ضخامت زمینی به قطر ۳۰۰ متر عبور کرد و آخرین ضربه را به صخره عظیمی که روی منبع نفت قرار داشت فرود آورد، نفت خام در میدان نفتون مسجدسلیمان فوران کرد و ایران به جمع کشورهای نفتخیز جهان پیوست.از آن روز، دوران درخشان مسجدسلیمان آغاز شد و این نفتشهر محاصره شده در میان دامنههای زاگرس در پیچ و خم سالهای پر فروغ خود، پیش رفت تا آهسته آهسته فتیله چاههای نفت پایین کشیده شد، روشنایی شهر کمرنگ و کمرنگتر شد، چاههای متروک در سکوت فرو رفتند و امروز مسجدسلیمان در دودی خاموش به پت پت افتاده است.
اکنون از گوشه و کنار مسجدسلیمان، نفت از زمین میجوشد و گاز ترش مثل هوا در فضای شهر برای خودش میچرخد. به گزارش سايت خبري باشگاه روزنامه نگاران مسجدسليمان علیرضا گرویی، فرماندار مسجدسلیمان با اشاره به پراکندگی گاز ترش در سطح مناطق مسکونی این شهر اظهار کرد: در مقطعی، بحث جابهجایی شهرستان مطرح شد؛ این طرح بعدها منتفی شد و تصمیم گرفته شد بخشی از شهر جابهجا شود که اهالی قسمتی از مناطق آلوده به نفت و گاز جابهجا شدند و جابهجایی قسمتهایی نیز به دلیل نبود اعتبار هنوز باقی مانده است.وی افزود: اقدام موثری که در حال انجام است این است که گازهای ترش از سطح مناطق مسکونی مسجدسلیمان جمعآوری شود. یکی از علتهای مهم آلودگی شهر مسجدسلیمان وجود گازهای ترش در سطح شهر است. در سال جاری این گازها جمع شده و گاز تصفیهشده به مناطق شهری داده میشود. این اقدام، بخش مهمی از آلودگیها را جمع میکند.
گرویی ادامه داد: در مسجدسلیمان، سیستم گازکشی به صورت تصفیهنشده بوده است و گاز ترش از زیرزمین مستقیم وارد لولهها میشد و به خانهها میرفت. این خود یکی از مهمترین منابع آلودگی بود که امسال شبکه گاز تصفیه در بیشتر مناطق شهر مسجدسلیمان کشیده شده و بناست که گاز ترش قطع شود.وی گفت: ضمن این اقدامات، بحث جابهجایی مناطق آلوده شهر مسجدسلیمان نیز در حال پیگیری است. هم چنین توسعه پتروشیمی مسجدسلیمان به طور جدی پیگیری میشود و در صورتی که پتروشیمی مسجدسلیمان جانی تازه بگیرد، بخش اعظمی از این گازهای ترش را مدیریت میکند.
فرماندار مسجدسلیمان عنوان کرد: گازرسانی به تقریبا تمامی مناطق مسجدسلیمان انجام شده است و به تدریج گاز ترش در سطح مناطق شهری قطع خواهد شد. واقعیت این است که گاز ترش رایگان است و از سوی شهروندان برای عدم استفاده از این گاز و انتقال به سیستم گاز تصفیهشده، مقاومتهایی میشود، ولی ما تذکر داده و مهلت دادهایم که اگر خود مردم استفاده از گاز ترش را قطع نکنند، ما این گاز را قطع خواهیم کرد.
وی افزود: بنا بر این است که ابتدا خدمات گاز تصفیه ارائه شود و پس از اینکه مردم از گازکشی جدید استفاده کردند، گاز ترش قطع شود.گرویی گفت: برای جابهجایی مناطق آلوده با کمبود اعتبار مواجهایم. بسیاری از مناطق آلوده مسجدسلیمان هنوز جابهجا نشده است، از جمله منطقه “پشت برج” که یک منطقه مسکونی پرجمعیت در مرکز شهر مسجدسلیمان است.وی با اشاره به مناطقی از شهر که در آن نفت خام از زمین میجوشد، اظهار کرد: در حال آزاد کردن این مناطق و انتقال شهروندان هستیم. پس از تخلیه، به عنوان نقطه گردشگری از این مناطق استفاده خواهد شد.فرماندار مسجدسلیمان افزود: بناست برنامهای تحت عنوان گردشگری صنعتی در مناطق نفتی و گازی مسجدسلیمان ترتیب داده شود. شاید برای اهالی مسجدسلیمان یک مساله عادی باشد ولی این که نفت از زمین منطقهای مسکونی بجوشد، قطعا برای گردشگران از سراسر جهان جالب خواهد بود.
20 سال زمان برای انتقال مناطق آلوده کافی نبوده هنوز میگویید در حال انجام است ….
سلام اقای فرماندار لطفا کلی صحبت نکنید و بگویید چند خانوار و یا چند محله الوده و یا چند درصد از خانوار را جابجا کرده اید. در غیر اینصورت وعده و وعید برای مردم مسجدسلیمان از طرف فرماندداران دولتهای قبلی در حال تکرار از طرف دولت جدید است. لطفا امار دقیق بدهید. ران