باشگاه روزنامه نگاران مسجدسليمان- منطقه کلگه زرین واقع در شهر مسجدسلیمان یکی از با قدمت ترین و یا به عبارتی از هسته های اولیه تاریخی و شکل گیری این شهر به حساب می آید.اين محله افرآد، بزرگان و فرهیختگان زيادي را در سطوح بالای مملکتی به جامعه تحویل داده است، و در سال های جنگ تحمیلی نيز شهدای بسياري را تقدیم این مرز و بوم نموده که خود جای افتخار است.
حال با گذشتن از تمامی این موارد لازم است نگاهی شهرسازانه به کالبد محله داشته باشیم، رنگ و بوی فرسودگی و خستگی در چهره اهالی با غیرت این منطقه و فقر غالب شده در کوچه های آن همه را به فکر فرو می برد که چرا این محله با این قدمت و وسعت امروزه به عنوان بافت فرسوده و نداشتن حداقل امکانات و زیرساخت ها و تجهیزات شهری و از پایین ترين سطح خدمات رسانی بی نصیب است.
مشکلات اقتصادی، اجتماعی، فرسودگی بافت، نداشتن حداقل فضاها و سرانه ها تفریحی آموزشی و…، باعث نارضایتی اهالی منطقه شده است که همگی به نوبه خود پایین آمدن سطح کیفیت زندگی را در بر داشته است.
بنده به عنوان یک شهروند مسجدسلیمانی و دوم به عنوان یک کارشناس شهرسازی موضوع نارضایتی مردم از عدم خدمات رسانی و حداقل امکانات را درک نموده و طی بازدیدهای میدانی و مطالعاتی که در سال های گذشته در این محله و سایر محلات داشته ام، پیشنهاد طرح باززنده سازی محلات را در شهردآری به شهردار وقت در سال 1391 همراه با راهبردهای عملیاتی و اجرایی اعلام نمودم که خود می توانست مرهمی بر مشکلات فعلی باشد. طی اقدامات شهردآری در سال های اخیر همچون صدور پروانه ساختمانی و معافیت های مآلی برآی اهالی در جهت بهسازی هر چه بهتر مساکن اعلام داشته که گامی مثبت به حساب می اید، اما واقعیت امر محله کلگه نیازمند حمایت مالی بانک جهانی و سازمان اسکان بشر است، که تجارب موفق آن را در زمینه بهسازی در محلات کلانشهرهایی همچون،اهواز کرمانشاه و بندرعباس به وضوح قابل مشاهده است.
حال از شما مسولین محترم و دلسوز شهرستان خواهشمندم موضوع ساماندهی و باززنده سازی این منطقه تاریخی کلگه زرین را با جدیت هرچه بیشتری پیگیری تا ثمرات آن حاصل شهر عزیزمان شود.
عادل بابادی کارشناس ارشد شهرسازی