• امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
کل اخبار 12386اخبار امروز : 0
8

تصمیم شورا برای انتخاب شهردار چیست؟

  • کد خبر : 2355
  • ۱۱ شهریور ۱۳۹۲ - ۲۱:۳۹

شهردار بايد كسى باشد كه هدف مديريت شهرى را توسعه بداند، نه عمران و نه ارائه خدمات بيشتر. توسعه با مشاركت مردم امكانپذير خواهد بود و توسعه با آگاهى و دانايى مردم نسبت به حقوق شان و تكاليف شان در قبال ادارة امور شهر محقق مى شود.شهردار منتخب شورای اسلامی شهر مسجدسلیمان می بايست به […]

شهردار بايد كسى باشد كه هدف مديريت شهرى را توسعه بداند، نه عمران و نه ارائه خدمات بيشتر. توسعه با مشاركت مردم امكانپذير خواهد بود و توسعه با آگاهى و دانايى مردم نسبت به حقوق شان و تكاليف شان در قبال ادارة امور شهر محقق مى شود.شهردار منتخب شورای اسلامی شهر مسجدسلیمان می بايست به مديريت شهروند محور باور داشته باشد و سازمان ادارة شهردارى را با اين باور ساماندهى كند.

باشگاه روزنامه نگاران مسجدسليمان/ جمشيد جليلي ، کارشناس علوم ارتباطات اجتماعی : زندگی کاری همه مدیران پر است از تصمیم گیری های دشوار . با عدم اتخاذ تصمیمات صحیح به سبک مدیریتی، به پایان زندگی مدیریتی خود خواهید رسید. “به یاد داشته باشید آنچه که درست است همیشه محبوب نیست… و آنچه که محبوب است همیشه حق نیست بینش تصمیم گیری خوب؟ گروهی از بچه ها در نزدیکی دو ریل راه آهن، مشغول به بازی کردن بودند. یکی از این دو ریل قابل استفاده بود ولی آن دیگری غیرقابل استفاده. تنها یکی از بچه ها روی ریل خراب شروع به بازی کرد و پس از مدتی روی همان ریل غیرقابل استفاده خوابش برد.3 بچه دیگر هم پس از کمی بازی روی ریل سالم، همان جا خوابشان برد. قطار در حال آمدن بود ، و سوزن بان تنها می بایست تصمیم صحیحی بگیرد. سوزن بان می تواند مسیر قطار را تغییر داده و آن را به سمت ریل غیر قابل استفاده هدایت کند و از این طریق جان 3 فرزند را نجات دهد و 1 کودک قربانی این تصمیم گردد و یا می تواند مسیر قطار را تغییر نداده و اجازه دهد که قطار به راه خود ادامه دهد. سوال: اگر شما به جای سوزن بان بودید در این زمان کوتاه و حساس چه نوع تصمیمی می گرفتید؟

بیشتر مردم ممکن است منحرف کردن مسیر قطار را برای نجات 3 کودک انتخاب کنند و 1 کودک را قربانی ماجرا بدانند که البته از نظر اخلاقی و عاطفی شاید تصمیم صحیح به نظر برسد اما از دیدگاه مدیریتی چطور …؟ در این تصمیم، آن 1 کودک عاقل به خاطر دوستان نادان خود (3 کودک دیگر) که تصمیم گرفته بودند در آن مسیر اشتباه و خطرناک، بازی کنند، قربانی می شود. این نوع معضل هر روز در اطراف ما، در اداره ، جامعه در سیاست و به خصوص در یک جامعه دموکراتیک اتفاق می افتد، اقلیت قربانی اکثریت احمق و یا نادان می شوند… کودکی که موافق با انتخاب بقیه افراد برای مسیر بازی نبود طرد شد و در آخر هم او قربانی این اتفاق گردید و هیچ کس برای او اشک نریخت. کودکی که ریل از کار افتاده را برای بازی انتخاب کرده بود هرگز فکر نمی کرد که روزی مرگش اینگونه رقم بخورد. اگرچه هر 4 کودک مکان نامناسبی را برای بازی انتخاب کرده بودند ولی آن کودک تنها قربانی تصمیم اشتباه آن 3 کودک دیگر که آگاهانه تصمیم به آن کار اشتباه گرفته بودند شد. اما با این تصمیم عجولانه نه تنها آن کودک بی گناه و عاقل جانش را از دست داد بلکه زندگی همه مسافران را نیز به خطر انداخت زیرا ریل از کار افتاده منجر به واژگون شدن قطار گردید و همه مسافران نیز قربانی این تصمیم شدند و نتیجه این تصمیم چیزی جز زنده ماندن 3 کودک احمق نبود. مسافران قطار را می توان به عنوان تمامی کارمندان سازمان فرض کرد و گروه مدیران را همان کودکانی در نظر گرفت که می توانند سرنوشت سازمان (قطار) را تعیین کنند.

گاهی در نظر گرفتن منافع چند تن از مدیران که به اشتباه تصمیمی گرفته اند، منجر به از دست رفتن منافع کل سازمان خواهد شد و این همان قربانی کردن صدها نفر برای نجات این چند نفر است. زندگی کاری همه مدیران پر است از تصمیم گیری های دشوار . با عدم اتخاذ تصمیمات صحیح به سبک مدیریتی، به پایان زندگی مدیریتی خود خواهید رسید. “به یاد داشته باشید آنچه که درست است همیشه محبوب نیست… و آنچه که محبوب است همیشه حق نیست!” …

واما تصمیمی که اعضای شورا برای انتخاب گزینه شهردار خواهند گرفت چیست ؟شهردار لایق کیست ؟شهردار كسى است كه خود منتخب افراد منتخب مردم يك شهر است و مشروعيت اداره امور شهر را به واسطه رأيى كه مردم به اعضاى منتخب خود در شهر مى دهند، به دست مى آورد. بنابراين بايد بتواند شهر را با مديريت شورايى اداره كند. براى اين امر، وى بايد به اين نوع مديريت باور داشته باشد و نه تنها شهر را متناسب با ديدگاه و خواسته هاى نمايندگان مردم در شورا اداره كند، بلكه با همراهى و همفكرى شورا، امكان حضور مؤثر مردم را در ادارة امور شهر فراهم سازد، به گونه ا ى كه شهردر اختيار مردم قرار گيرد و پروژه هاى عمرانى و فعاليت هاى خدماتى در پاسخ به نيازهاى واقعى مردم شهر تعريف و اجرا شوند.

شهردار بايد كسى باشد كه هدف مديريت شهرى را توسعه بداند، نه عمران و نه ارائه خدمات بيشتر. توسعه با مشاركت مردم امكانپذير خواهد بود و توسعه با آگاهى و دانايى مردم نسبت به حقوق شان و تكاليف شان در قبال ادارة امور شهر محقق مى شود.شهردار منتخب شورای اسلامی شهر مسجدسلیمان می بايست به مديريت شهروند محور باور داشته باشد و سازمان ادارة شهردارى را با اين باور ساماندهى كند. بنابراين بايد بتواند به سهولت با مردم ارتباط برقرار كند و نه به گونه ا ى عوام فريبانه. می بايست با سازماندهى مناسب، امكان آگاهى از نظريات و ديدگاه هاى واقعى مردم فراهم گردد و شهر در چارچوب خواسته هاى مردم مديريت شود.

از آنجا كه انتخاب شهردار مهمترين وظيفه شوراي شهر به شمار مي آيد، قطعاً بعد از انتخاب شهردار، توقعات خاصي از شهردار  شكل  مي گيرد.

براي اين كه اين وضعيت به درستي سامان داده شود،انتخاب شهردار در فضايي آزاد، با اعلام شرايط خاص بايد فراخوان داده شود تا افرادي كه مايل به تصدي اين سمت ا ند، برنامه شان را اعلام كنند(در غیر این صورت شهردار انتصابی است) ، در انتخاب شهردار، اعضای محترم شورای اسلامی مي بايست علاوه بر در نظر گرفتن تمامي ضوابط و آيين نامه ها و بررسي تطبيقي شرايط و صلاحيت فردي و عموميِ كانديداهاي احراز سمت شهردار،به اين نكته نيز توجه كنند كه كدام يك از افراد مي توانند مجموعه شهري را در مسير پيشبرد اهداف و معيارهاي تعيين شده هدايت كنندبه خاطر آن كه شهر مسجدسلیمان دیگر توان مديريت آزمون و خطا را ندارد و همچنين گرفتار كمبود منابع مالي است،وتجمع کسریها بدهکاری بزرگی را بوجود آورده است ، براي تبديل نهاد نوپاي شورا به نهادي كارآمد، ميبايست شوراها در انتخاب شهردار به مؤلفه ها وشاخص هايي از اين دست توجه كنند:

1-اولین ومهمترین شاخص، تخصص درامرشهرسازی وعمران2 – داشتن قدرت تعامل با شورا، مردم و دولت  3-مشاركت پذيري4- تسلط بر قانون شهرداري ها، شوراها و آيين نامه هاي شهرداري ها و سازمان هاي وابسته5 – توان ايجاد هماهنگي بين نهادها و سازمان هاي نقش آفرين در شهر6- توان جذب منابع مالي و فعال كردن منابع مالي براي شهرداري.  فقط شورايی خوب است كه ميتواند شهردار خوب انتخاب كند، و شوراي خوب نيز در بستر سياسي  فرهنگي شفاف شكل مي گيرد. بعضی مواقع انسان مطالبی را می خواند یا می شنود که شاید ارائه آن برای دیگران نیز خالی از لطف نباشد. مثلا حکایت زیر را چگونه ارزیابی می کنید؟ » یک موش در خانه تله موشی دید، به مرغ و گوسفند و گاو خبرداد. همه گفتند:تله موش مشکل توست، به ما ربطی ندارد. ازقضا یک مار در تله افتاد و زن صاحبخانه را گزید، از مرغ برایش سوپ درست کردند، گوسفند را برای عیادت کنندگان سر بریدند، گاو را برای مراسم ختم کشتند و تمام این مدت موش در سوراخ دیوار می نگریست و می گریست . به قول شاعر: مرد را دردی اگر باشد خوش است درد بی دردی علاجش آتش است.

لینک کوتاه : https://www.rouyeshzagros.ir/?p=2355

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 4در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 4
  1. دست شما درد نكند آقاي مرادي. لطفا از مطلب تخصصي مثل مطلب استاد جليلي بيشتر استفاده شود.

  2. بسيار جالب بود آقاي جليلي. موفق باشيد

  3. با سپاس از جناب جلیلی ، بسیار خوشحالم که که نگاه امروز جوانان و روشنفکران مسجدسلیمان به شهر و شهروند یک نگاه اجتماعی و فرهنگی ست ، فرهنگ جامعه و توسعه ، آنچنان رابطه ی تنگاتنگی با یکدیگر دارند که یکی بدون دیگری معنا پیدا نمیکند البته نگاهی به تاریخ یکصد ساله ی مسجدسلیمان به ما یادآوری میکند که برای رسیدن به آرمانهای اجتماعی و فرهنگی و موازی با حرکت در جهت آن ، میبایست زیرساختهای عمرانی و خدماتی و رفاهی شهر را نیز مد نظر داشت ، همان چیزی که امروز در مسجدسلیمان بکلی ویران است ، متاسفانه طی چند دهه اخیر در مسجدسلیمان تقریبا هیچ کار اساسی انجام نشده ، فقط روز مرگی بوده ، طرح میان مدت و بلند مدتی در که دارای سندی محکم و بر اساس کار کارشناسی و مشاوره ای تدوین شده باشد وجود ندارد ، وقتی شهری فاقد طرح جامع و تفصیلی و حتی طرح ساماندهی باشد چه امیدی به بهبود وضع آن میتوان داشت ؟

  4. ای کاش توی شورای شهر چند نفر مثل استاد جلیلی حضور داشت تا از نظراتشون استفاده میشد

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.