• امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
کل اخبار 12387اخبار امروز : 1
7

مسجدسلیمان در زمان زلزله تا چه میزان آسیب پذیر است؟

  • کد خبر : 31097
  • ۲۲ آبان ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۹

باشگاه روزنامه نگاران مسجدسلیمان/ حسین سریع کار: بار دیگر حادثه تلخ زلزله در ایران نشان داد ما علارغم همه دور اندیشی ها و پیش بینی ها در مقابل بروز چنین حوادثی به چه میزانی آسیب پذیریم. به قول پرفسور عکاشه همشهری خوب مان و استاد مسلم ژئوفیزیک دانشگاه تهران اگر این زلزله در ساعات اولیه […]

باشگاه روزنامه نگاران مسجدسلیمان/ حسین سریع کار: بار دیگر حادثه تلخ زلزله در ایران نشان داد ما علارغم همه دور اندیشی ها و پیش بینی ها در مقابل بروز چنین حوادثی به چه میزانی آسیب پذیریم. به قول پرفسور عکاشه همشهری خوب مان و استاد مسلم ژئوفیزیک دانشگاه تهران اگر این زلزله در ساعات اولیه صبح یا شب اتفاق می افتاد می توانست به چه میزان خسارات و کشته به بار آورد. اما جای سوال همیشگی این است که خودمان در مقابل بروز چنین حوادثی به چه میزان دور اندیشی کرده ایم و در یک دید عمیق تر مسئولین شهری و استانی و ستادهای بحران تا چه حد می توانند حوادث ناشی از این بلایا را مدیریت کنند.

بر همین اساس شاید بد نباشد نگاهی کوچک به شهر خودمان و حوزه های نزدیک آن در بروز احتمالی چنین حوادثی بندازیم. آنچه در پی می آید تنها حدس های احتمالی و کارشناسی های محتمل در بروز چنین حوادثی است .امید است مسئولین ضمن بررسی جمیع موارد با بهره گیری از کارشناسان ،سازه ،عمران ومنابع طبیعی در خصوص جلوگیری از بروز حوادث احتمالی تمهیدات لازم را اتخاذ کنند.

در صورت بروز هر گونه حادثه طبیعی در هر ساعت از شبانه روز سیل عظیمی از مردم سرازیر بیمارستان ها یا تلاش در جهت خروج از شهرها خواهند کرد. بنا بر این سه بیمارستان اصلی مسجدسلیمان یعنی نفت،نمره ۲ و شفاء کانون اصلی تجمع مردم خواهند بود.در این بین با توجه به راه دسترسی و وجود پل در مسیر بیمارستان نمره ۲ احتمال هر گونه مشکل در حمل و نقل ذر این مسیر و مسدود شدن آن خود باعث افزودن باری بر مشکلات در زمان حادثه را خواهد کرد.شاید شاید مشکل اصلی در بیمارستان شرکت نفت که بیش از ۱۰۰ سال از عمرش میگذرد بروز کند .هر چند به گواه منطق ساختمان قدیم بیمارستان نفت هنوز پایدار تر از هر نوع سازه معماری است .اما به هر حال بررسی کارشناسی و دریافت تاییدیه های ایمنی قطعا به جلوگیری از هر گونه بحرانی در آینده برای کلیه سازهای اصلی شهری شامل بیمارستان ها، ورزشگاه ها و مدارس به عنوان محل های اسکان موقت مردم خواهد انجامید.

مسیرهای ارتباطی شاه راهای شهری و بین شهری و در آخر جاده های روستایی اصلی ترین مشکل مردم در زمان حادثه اند.جاده مسجدسلیمان به اهواز در حد فاصل ۱۵کیلومتری خود کوه هایی را دارد که پس از هر بارندگی خطرناک اند چه بسا در زمان بروز هر گونه زلزله ای غیر قابل استفاده شوند.مسیر دستری به جاده جدید لالی که در زمان بارندگی دو سال پیش برای چند ساعت مسدود شده بود در زمان بروز یک زلزله به قدرت بالاتر از ۵ ریشتر عملا فرصت کمک رسانی حیاتی را برای نجات گرفتار شدگان نخواهد داد.این مشکل برای مسیر دسترسی به جاده اندیکا،پشت سد ها و جاده گلگیر نیز احتمالا اتفاق خواهد افتاد.

نا ایمنی موجود در خود شهر مسجدسلیمان بیشتر از هر جای دیگری است به عنوان مثال پل هوایی مسیر بی بیان و مسیر آن که کوه گچی مجاور هر زمان احتمال ریختن را دارد و پل عایر پیاده که متاسفانه پوسیده و مقاومت ناچیزی در برابر حادثه دارد. کل مسیر درون شهری درصورتی که شبکه برق روکش شده نباشد(که در چند سال اخیر اساسا کارهای خوبی در این زمینه انجام شده)حادثه بزرگی را رقم خواهد زد.

مسیر فاضلاب از نمره یک تا پیچ هشت بنگه دره های خطرناکی دارد که متاسفانه منازل بسیاری خارج از اساسی ترین قواعد ساختمان سازی بر روی آن بنا شده و خود بزرگترین بحران در زمان حادثه خواهد بود.

مسیرهای منازل در حوزه کلگه و نمره چهل و بخشی از نمره هشت به دلیل صعب العبور بودن و کوچک بودن خیابان ها امکان کمک رسانی به مصدومین را نخواهد داشت.این مشکل زمانی جدی تر می نماید.که در زمانهای عادی با کوچکترین مراسمی در حاشیه خیابانهای اصلی کوهی از مشکلات را ایجاد خواهند کرد.

آب و برق و پس از آن تلفن در ساعت های اولیه بروز حادثه اصلی ترین نیازهای مردم خواهند بود که شبکه های اساسی تامین آن قطعا در همان ساعت اولیه از دسترس خارج میشوند.بنابراین لزوم جانمایی مکان های امن تامین آب شرب و تجهیزات تامین برق سیستم های مخابراتی مهم و اساسی خواهد بود. به نظر میرسد فرآیندی که در سال های اولیه جنگ در مسجدسلیمان در مواجه با بمباران های عراق جواب خوبی داد در زمان بروز حادثه نیز قابل مطرح شدن باشد.

اول پادگان قدس سپاه در تمبی، زمین های چمن نمره چهل و بی بیان و مین آفیس شرکت نفت نقاط طلایی تجمع مردم در زمان حادثه و کمک رسانی جمعی خواهند بود.تغییر ساختار مدیریت در زمان حادثه با تکیه بر مدیریت بحران گام نخست مقابله با چنین حوادثی است.در این بین دسترسی به روستاها ودها مبحث اساسی در زمان بروز حوادث شهری مهم به نظر میرسد.به فرماندار محترم پیشنهاد میکنم.کتابی به عنوان هماهنگی در زمان حادثه تهیه و در فرمانداری و اساسی ترین سازمانهای مدیریت کنننده بحران توزیع نماید.حتی اگر یک بار در طول حیات این شهر چنین رویکردی اتفاق بیفتند قطعا با در دسترس بودن چنین مکانیزمی میزان خطرات وآسیب های آن به حداقل خواهد رسید. امید است نگارش این مطلب تلنگری برای مدیریت بحران پیش از آن باشد.انشالله

لینک کوتاه : https://www.rouyeshzagros.ir/?p=31097

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 1
  1. مسجدسلیمان از یک طرف با قرار گرفتن روی گسل زلزله و از طرفی دیگر وجود خانه های غیرایمن در محله های فاقد کوچه بندی و خیابان بندی، بسیاااار زیاد آسیب پذیر هست و اگر زلزله ای شدید آمد تخریب خانه ها و تعداد کشته ها هزاران نفر و امداد سریع و آواربرداری از چنین مناطقی غیرممکن خواهد بود.

    لذا از همه شهروندان و اهالی رسانه و دلسوزان مسجدسلیمان تقاضا دارم این موضوع را پیگیری نماییم و وضعیت و بافت بسیار آسیب‌پذیر مسجدسلیمان را به اطلاع مسئولین استان و کشور رسانده و جذب اعتبارات لازم جهت پیشگیری از تلفات سنگین را انجام دهیم.

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.