قانون و مقررات برای شهرداران، ضوابط و ویژگیهایی را تعیین کرده و در این ضوابط بحث مدرک تحصیلی نیز ذکر شده است. بر اساس قانون فردی باید به عنوان شهردار منصوب شود که مدرک تحصیلی متناسب با کار شهرداری داشته باشد.
به گزارش سايت خبري باشگاه روزنامه نگاران مسجدسليمان حسینعلی امیری قائممقام و سخنگوی وزارت کشور در گفتوگو با تسنیم، درخصوص آخرین وضعیت امضای احکام شهردارانی که اخیرا توسط شوراهای اسلامی شهر برخی شهرها انتخاب شدهاند، اظهار داشت: احکام مربوط به شهرداران شهرهای دارای جمعیت 200هزار نفر به بالا و کلان شهرها باید بعد از تصویب شورای شهر به امضای وزیر کشور برسد.
وی افزود: قانون و مقررات برای شهرداران، ضوابط و ویژگیهایی را تعیین کرده و در این ضوابط بحث مدرک تحصیلی نیز ذکر شده است. بر اساس قانون فردی باید به عنوان شهردار منصوب شود که مدرک تحصیلی متناسب با کار شهرداری داشته باشد. آئیننامه مربوط به مدارک شهرداران در سال 77 تصویب شده و طبیعتاً از سال 77 تاکنون رشتههای جدید و رشتههای بین رشتهای ایجاد شده که در آئیننامه مربوط به سال 77 وجود ندارد.
قائممقام و سخنگوی وزارت کشور تاکید کرد: به طور مثال معتقدم که یکی از رشتههای مرتبط IT است، چرا که در حال حاضر یکی از مهمترین بحثهایی که در شهرداریها پیگیری میشود، موضوع رایانه و شبکههای تبادل اطلاعات است، اما در آئیننامه قبلی اینگونه رشتهها لحاظ نشده است. لذا باید این آئیننامه مورد بازنگری قرار بگیرد.
امیری خاطرنشان کرد: چندتن از شهرداران شهرها مدارک تحصیلی خود را ارائه کردهاند، ولی رشته تحصیلی آنها در آئیننامه سال 77 وجود ندارد، اما در عین حال دارای سوابقی هستند که آن سابقهها مرتبط با امر شهرداری است؛ مثلا فردی که در گذشته فرماندار یا استاندار بوده یا سابقه معاونت در وزارت کشور داشته است، طبیعتا با وظایف شهرداری آشناست.
وی در ادامه گفت: وزارت کشور به دنبال این است تا برای افرادی که مدرک تحصیلیشان مرتبط با آئیننامه نیست، اما تجربه کار و امور مرتبط با شهرداری را دارند، چارهای بیاندیشد و راهحلهایی با استفاده از ظرفیتها و قانون آئیننامه انتخاب شهرداران پیدا کند تا بتوانیم از وجود این افراد استفاده کنیم. این موضوع نیاز به بحثهای کارشناسی دقیقتری دارد و انشاءالله تا چند روز آینده این کار انجام میشود.
قائممقام و سخنگوی وزارت کشور ادامه داد: ما میخواهیم موضوع سابقه کاری افراد را جایگزین مدرک تحصیلی غیر مرتبط با امر شهرداری کنیم تا مشکل آنها حل شود و نظام جمهوری اسلامی بتواند از توان این افراد در امر شهرداری استفاده کند.
قائم مقام وزير كه هيچ خود وزير هم بگويد شوراي شهر مسجدسليمان دست بردار نيست…
اونقدر پيله كرد اين شوراي شهر ما كه داد وزير و قائم مقامش هم در اومد…
ورناصري مي ياد به كوري چشم همه اونايي كه نميتونن ببينن…
ورناصری هم معاون فرماندار بود پس شغل مرتبط داشته و میتونه شهردار بشه الکی هی گیر ندین
آقا شاهرخ عزيز هر كسي حرفي ميزنه دلش به حال شهر مي سوزه. مردم ميگن از آقاي ورناصري جاي ديگه اي استفاده بشه بهتره… آقا جان چرا ما بايد چوب اشتباه بزرگ شورا را بخوريم… چرا نمي پذيريم يك فرد متخصص به امور شهرداري اگه زمام كار را به دست بگيرد بهتر است… تا كي بايد چوب ندانم كاري و تصميمات اشتباه مسئولين را بخوريم. من با شناختي كه از سردار ورناصري دارم مطمئنم خودش هم راضي به اين كار نبود و به احتمال زياد با فشار اطرافيان!!! پذيرفت. به هر حال اگر دلمان براي آباداني و تعالي شهر مي سوزد بهتر است احساسي تصميم نگيريم و اين فضايي كه ايجاد شده را با چنين كلماتي آلوده نكنيم. با عرض پوزش از شاهرخ عزيز.
دوست عزيز بهتر يه شهردار بشه كه بدرد شهرمان بخوره تا اينكه حتي برادر خودمان بيا يد و هيچكاري نكند و فقط بخواهيم براي خودمان امتياز بگيريم من اگه جاي ورناصري بودم شورا رو راضي مي كردم زودتر يه شهردار ديگه انتخاب كنند تا شهر از اين بلاتكليفي دربياد
انشالله مسجدسليمان آباد شه بكوري چشم همه اونايي كه آبادي مسليمونه نيخان