عدم پیگیری های مناسب مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان پس از سیل مسجدسلیمان نشان می دهد ضعف مدیریت بحران نه تنها مسجدسلیمان بلکه گریبان استان خوزستان را گرفته است/ یکی از مشکلات ستاد مدیریت بحران اقدامات غیرکارشناسی این ستاد پس از سیل اخیر در مسجدسلیمان است/ آیا مدیرکل بحران استانداری خوزستان می داند تعداد بسیاری از شهروندان که تمامی وسایل زندگی اشان مثل: یخچال، تلویزیون، وسایل گرمایشی، وسایل پخت و پز و… را در سیل اخیر از دست داده اند چگونه در حال سپری کردن روزهای خود هستند؟!/ مدیریت بحران ما به دلایل متعدد از جمله عدم آموزش نیروهای این ستاد، عدم آموزش مردم و عدم هماهنگی دستگاههای دولتی، بسیار ضعیف بوده است
باشگاه روزنامه نگاران مسجدسلیمان/ سعید مرادی: حادثه سیل اخیر در مسجدسلیمان نشان داد که مدیریت بحران در استان خوزستان و شهر مسجدسلیمان تنها جنبه تشریفاتی داشته و فقط ایدههای حبابی ست که از چنین جلساتی خارج میشود. یکی از مشکلاتی که لازم است به آن اشاره شود عدم هماهنگی و تعامل میان دستگاههای مسئول در مواقع بحران است. ستاد مدیریت بحران باید طبق وظایفی که به عهده دارد به موقع وارد عمل شود و بتواند با برنامهریزی دقیق و مدون مشکلات را کاهش دهد…
متاسفانه عدم پیگیری های مناسب کیامرث حاجی زاده مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان پس از سیل مسجدسلیمان نشان می دهد ضعف مدیریت بحران نه تنها مسجدسلیمان بلکه گریبان استان خوزستان را نیز گرفته است و ژست های آنچنانی جلو دوربین خبرنگاران پس از به وجود آمدن هر حادثه ای و وعده های مسئولین بحران استان خوزستان برای این مردم نخ نما و نمی تواند ضعف آن ها را در مواقع بحرانی بپوشاند…
پس از سیل اخیر در مسجدسلیمان و لطمات فراوانی که شهروندان مسجدسلیمانی متحمل شدند در جلسات ستاد مدیریت بحران شهرستان تصمیماتی گرفته شد از جمله این که قرار بود ۸ عدد کامیون (۳ عدد مناطق نفتخیز جنوب، ۲ عدد راهداری و ۳ عدد بنیاد مسکن) به شهرستان اعزام که تنها ۲ عدد توسط راهداری و ۲ عدد توسط بنیاد مسکن به منطقه اعزام گردید. همچنین از ۳ لودری که قرار بود (۲ عدد توسط مناطق نفتخیز و ۱ عدد توسط بنیاد مسکن) در اختیار شهرستان قرار بگیرد تنها ۱ لودر توسط مناطق نفتخیز جنوب به شهرستان اعزام گردید. بیل زنجیری قرار بر این بود ۲ عدد توسط مناطق نفتخیز جنوب، ۱ عدد توسط اداره کل راه و شهرسازی استان، ۱ عدد توسط اداره آبفا در اختیار قرار بگیرد که تنها ۱ بیل مکانیکی توسط شرکت نفت و یک عدد نیز توسط آبفا تامین شد. در حال حاضر نیز بیل چرخ لاستیکی که قرار بود ۲ عدد، بلدوزر ۴ عدد، مکنده ۱ عدد و… در اختیار ستاد مدیریت بحران قرار بگیرد در کارگاه این ستاد موجود نیست…
یکی دیگر از مشکلات ستاد مدیریت بحران اقدامات غیرکارشناسی این ستاد پس از سیل اخیر مسجدسلیمان است به طور مثال علاوه بر این که لایروبی دره ها، بسیار کند صورت می گیرد اما همین مسئله نیز به صورت کارشناسی انجام نمی شود و در گوشه و کنار این شهر شاهد انباشت گل و لای ناشی از این لایروبی ها در کنار دره ها و خیابان ها در مناطقی همچون بازار چشمه علی، مالجونکی، منطقه حسین قصاب؛، هشت بنگله و… هستیم که قطعاً با اولین بارش این گل و لای انباشته شده عاملی برای ایجاد مشکلات بیشتر خواهد بود …
در سیل اخیر مسجدسلیمان چند بحث عمده وجود دارد یکی در بحث تسهیلات بازسازی و دیگری تسهیلات معیشتی که باید جناب حاجی زاده هر چه سریع تر اعلام کند در این دو مبحث چه اقداماتی کوتاه مدت و بلند مدتی را مد نظر دارد؟!. آیا می داند تعداد بسیاری از شهروندان که تمامی وسایل زندگی اشان مثل: یخچال، تلویزیون، وسایل گرمایشی، وسایل پخت و پز و… در سیل اخیر بر باد رفته است چگونه در حال سپری کردن روزهای خود هستند؟!
از دیگر مباحثی که از گوشه و کنار مطرح شنیده می شود عدم پرداخت تسهیلات به منازل و خانه های غیرمجاز که در مسیر آبراه بنا شده اند می باشد که این موضوع نیز جای تامل دارد! به هیچ قصد حمایت از ساخت و سازهای غیرمجاز را نداریم که در مقالات متعدد یکی از ایراداتی ست که همیشه بر مسئولین وارد دانسته ایم اما سئوال اینجاست چنین خانه هایی چگونه مجوز آب، برق، گاز و… دریافت کرده اند؟! وقتی برابر قانون، ارائه هر گونه خدمات از جمله آب، برق و گاز چه در حوزه شهر و چه روستا به بناهای غیرمجاز، غیرقانونی است! آیا مسئولان شهرستان در حوزه های مختلف در این خصوص نباید پاسخگو و حتی محاکمه شوند؟! وقتی فلان مسئول عامداً آن قدر تعلل می کند تا فلان شخص ساخت و ساز غیر مجاز خود را مسقف کند تا مشمول ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ها شود، وقتی به تصرف زمین ها و ساخت و سازهای غیر مجاز واکنش شدیدی نشان داده نمی شود همین می شود که در مواقع بحرانی خدمات به چنین افرادی منع قانونی پیدا می کند و باعث نارضایتی مردم می شود. به هرحال باید بر لزوم شناسایی مناطق حادثه خیز قبل از وقوع حادثه تاکید، مناطق حادثه خیز را تا پیش از وقوع شناسایی و قبل از وقوع بحران های احتمالی تدابیر لازم اندیشیده شود.
این واقعیت را باید پذیرفت مدیریت بحران ما به دلایل متعدد از جمله عدم آموزش نیروهای این ستاد، عدم آموزش مردم و عدم هماهنگی دستگاههای دولتی، بسیار ضعیف بوده است که امیدواریم تا پیش از وقوع حوادث ناگواری که ممکن است منجر به فاجعه انسانی شود تمهیداتی در این رابطه اندیشیده شود…
ستاد بحران برای جلوگیری از خسارت به شهرهای حاشیه زاگرس باید اقدام به احداث سدهای گابیونی ودرخت کاری در شیارهای ورودی رودخانه های فصلی نماید نمونه اش اطراف ایذه در سال ۸۵و۸۶ اجرا شد مسجدسلیمان هم ستاد بحران بالادست مال گندلی حسین قصاب وورودی شهر واطراف آن اقدام کنند یادمدیران بازنشسته دهه ۷۰ و۸۰بگیرند
وقتی که در میان منازل مسکن مهر ، واقع در نفتک جنب مدرسه چند پلاک ویلایی بالای ۲۰۰متری به کارکنان اداره ای ، بدون ضابطه و تشریفات قانونی زمین واگذار می شود، نباید انتظار داشت که برخی از شهروندان چنین مکانی (آبراه -دره -حاشیه ها و..)را اجبارا” انتخاب نمایند. / جناب آقای مرادی ; لطفا” به این موضوع هم بپردازید.