آقای میرخشتی شاید اگر به جای آن که گفتید امدادگر ما در اندیکا به دلیل کمبودها جان خود را از دست داده است می گفتید سوء مدیریت نیز در کنار کمبودها باعث این اتفاق بوده است کمی توجیه پذیرتر بود/ نقطه چرخش آمبولانس نقطه شکست آب از شط به جاده است. از آنجا که سرریز آب تاراز، کینو، للر و کوههای منطقه به شط شیمبار می باشد و تنها خروجی نیز از دهنه پل نگین است به همین دلیل جریان آب از شدت و قدرت بالایی برخوردار است که می بایست توسط مسئولین مربوطه چاره اندیشی می شد/آیا وظیفه اورژانس امداد و نجات است؟!/ سایت باشگاه روزنامه نگاران مسجدسلیمان در تاریخ ۱۳ آذر ۹۷ در گفتگو با تعدادی از پرسنل اورژانس ۱۱۵ شهرستان اندیکا بخشی از مشکلات آن ها را از جمله: عدم تجهیزات پزشکی مناسب و مورد نیاز در آمبولانس ها از جمله (دستگاه شوک، ونتیلاتور، پالس اکسیمتر، لارنگوسکوپ،گلوکومتر،ست احیای کامل. و دیگر وسایل پزشکی مورد نیاز)، آمبولانس های مستهلک و فرسوده، خرابی متعدد آمبولانس ها در حین انتقال، عدم آموزش لازم در جهت بالابردن سطح علمی و عملی پرسنل عملیاتی اورژانس را رسانه ای کرده بود اما متاسفانه شاهد هیچ واکنشی از سوی رییس اورژانس استان خوزستان و دیگرمسئولین دانشگاه علوم پزشکی نبوده ایم.
باشگاه روزنامه نگاران مسجدسلیمان/سعید مرادی: ۱۳ دی ماه ۹۷ یادآور حادثه تلخ غرق شدن یکی از پرسنل وظیفه اورژانس شهرستان اندیکاست. حادثه ای که به شدت باعث تاثر همگان گردید. غرق شدن شهادت گونه زنده یاد حمید احمدی که در حال گذراندن خدمت مقدس سربازی (پیام آور بهداشت) در فوریت های پزشکی ۱۱۵ شهرستان اندیکا بود از چند جهت قابل بررسی ست. یک منبع آگاه در گفتگو با سایت خبری باشگاه روزنامه نگاران مسجدسلیمان در تحلیل این حادثه گفت: ستاد مدیریت بحران شهرستان اندیکا با توجه به هشدارهای سازمان هواشناسی و ستاد مدیریت بحران استان، همچنین شدت بارندگی می بایست در اولین اقدام سریعاً جاده منتهی به این مکان حادثه خیز را از دو سمت مسدود و از تردد خودروها جلوگیری می کرد چرا که با نگاه به سوابق، این مکان جزء یکی از حادثه خیز ترین مکان ها در هنگام بارندگی ست و طی سال های گذشته شاهد بروز اتفاقاتی در این نقطه بوده ایم که خوشبختانه توسط نیروهای امداد و نجات ختم به خیر شد.
وی ادامه داد: مسئولان شهرستان می بایست برای رفع این نقطه حادثه خیز از مدت ها قبل اقدام به کوپال ریزی و ساحل سازی می کردند و جاده را حدود ۱ الی ۱ و نیم متر بالاتر می آوردند. وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که اگر در فیلم منتشره در فضای مجازی مشاهده کرده باشید دقیقاً نقطه چرخش آمبولانس نقطه شکست آب از شط به جاده است و ادامه داد: از آنجایی که سرریز آب تاراز، کینو، للر و کوههای منطقه به شط شیمبار می باشد و تنها خروجی نیز از دهنه پل نگین است به همین دلیل جریان آب از شدت و قدرت بالایی برخوردار است که می بایست توسط مسئولین مربوطه چاره اندیشی می شد…
کارشناس دیگری در گفتگو با خبرنگار ما گفت: اولین سئوال مطرح شده این است دقیقاً چه کسی به نیروهای اورژانس اعلام مأموریت کرد؟! آیا وظیفه اورژانس امداد و نجات است؟! وی ادامه داد: وقتی خودروی سانتافه گرفتار سیل شده است نیروهای اورژانس بدون هیچ گونه تجهیزاتی مثل طناب، جلیقه نجات و… و حتی نداشتن تخصص و مهارت و عدم آموزش در این زمینه چه کمکی از دست شان برمی آمد که انجام دهند؟! وی عدم آموزش نیروهای اورژانس در بحث امداد و نجات گرفتار شدگان در سیلاب را یکی از عوامل وقوع این حادثه خواند و گفت: شرح وظایف اورژانس معاینه بیماران و مصدومین و اطلاع موارد و یافته ها به پزشک مربوطه، انجام کمک های اولیه پزشکی در مورد بیماران و مجروحان، کنترل علایم حیاتی بیمار و… می باشد و این که بخواهیم به صورت احساسی با این مسئله برخورد کنیم ظلمی ست که در موارد مشابه هم به پرسنل و هم به مردم می شود…
ایشان در رابطه با این موضوع که شنیده شده است قطع برق و قطع ارتباط تلفنی با هلال احمر باعث اعزام نیروهای اورژانس به جای نیروهای هلال احمر گردید نیز گفت: هلال احمر یکی از عوامل امدادی می باشد که هر کسی در موقع نیاز به آن می تواند با تلفن همراه خود حتی بدون سیم کارت ارتباط برقرار کند. باید دید مرکز فوریت های ۱۱۵ اندیکا مرکز پیام(دیسپچ) یا اپراتور دارد؟ آیا دستگاه ضبط مکالمات که در مرکز فوریت های پزشکی ۱۱۵ هر شهرستان موجود هست و تمامی تماس هایی که با ۱۱۵ گرفته می شود را ضبط می کند و جود دارد؟ و یا دیگر وسایل ارتباطی از جمله تلفن، بی سیم تا دیگر عوامل و مدیران بحران را در جریان این اتفاق بگذارند یا خیر؟ اگر برق و آنتن موبایل آن منطقه دچار مشکل شد، آیا بیسیم وجود داشت؟ چرا از این طریق به پایگاه هلال احمر یا مرکز مدیریت بحران (EOC)اعلام نشد؟ تا آن ها بتوانند با مرکز هلال احمر شهرستان و یا استان و یا دیگر عوامل امدادی ارتباط برقرار و این بحران را کنترل نمایند؟ اما حتی اگر به هر دلیل این ارتباط برقرار نشده باشد نباید جان پرسنل را به خطر انداخت،آن هم به خاطر ماموریتی که در حیطه ی کاری اورژانس ۱۱۵ نمی باشد…
به گزارش سایت خبری باشگاه روزنامه نگاران مسجدسلیمان همچنین شهیار میرخشتی رئیس مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی خوزستان در جلسه استانی کارگروه تخصصی امداد و نجات و آموزش همگانی مدیریت بحران که در اداره کل مدیریت بحران استانداری خوزستان برگزار شد، در این رابطه اظهار کرد: برای بررسی ابعاد حادثه سیل اندیکا کمیته حقیقت یاب عملکرد دستگاه های ذیربط را نه بر اساس گزارش خودشان، بلکه با توجه به شواهد عینی بررسی کند. وی افزود: قصد نداریم کسی را مقصر جلوه دهیم، هدف ما این است که همکاران دیگرمان را از دست ندهیم..
دکتر میرخشتی ضمن اشاره به این نکته که وظیفه مرکز فوریت های پزشکی امداد و نجات نیست، بیان کرد: کار ما فقط درمانی است. نیروی ما به جای این که به دل سیلاب بزند باید صبر می کرد تا دستگاه های امداد، گرفتار شدگان در سیلاب را نجات می دادند و به دست نیروی امدادگر ما می رساندند، اما به هر علت و به کرات این کار صورت گرفته است. رئیس مرکز حوادث و فوریت های پزشکی خوزستان اظهار امیدواری کرد و گفت: امیدوارم خانواده هایی که جوانان خود را سالم برای خدمت به کشور به ما تحویل می دهند سالم تحویل بگیرند. وی در بخشی از سخنان خود گفته است: امدادگر ما در اندیکا به دلیل کمبودها جان خود را از دست داد…
خطاب به ایشان باید گفت: اگر چه در ارتباط با کمبودها، سایت باشگاه روزنامه نگاران مسجدسلیمان در تاریخ ۱۳ آذر ۹۷ در گفتگو با تعدادی از پرسنل اورژانس ۱۱۵ شهرستان اندیکا بخشی از مشکلات آن ها را از جمله: عدم تجهیزات پزشکی مناسب و مورد نیاز در آمبولانس ها از جمله (دستگاه شوک، ونتیلاتور، پالس اکسیمتر، لارنگوسکوپ،گلوکومتر،ست احیای کامل. و دیگر وسایل پزشکی مورد نیاز)، آمبولانس های مستهلک و فرسوده، خرابی متعدد آمبولانس ها در حین انتقال بیماران (که در بسیاری از موارد منجر به این شده که بیماران یا مادران باردار توسط ماشین شخصی به بیمارستان انتقال داده می شوند و یا تا رسیدن آمبولانسی دیگر زمان زیادی را معطل می شوند)، عدم آموزش لازم در جهت بالابردن سطح علمی و عملی پرسنل عملیاتی اورژانس، همچنین عدم همکاری بین بخشی در زمینه سلامت و درمان میان شبکه بهداشت و درمان شهرستان اندیکا، بیمارستان های شفا و ۲۲ بهمن مسجدسلیمان رسانه ای کرده بود اما متاسفانه شاهد هیچ واکنشی از سوی شما و دیگرمسئولین دانشگاه علوم پزشکی نبوده ایم. شاید اگر به جای آن که گفتید امدادگر ما در اندیکا به دلیل کمبودها جان خود را از دست داده است می گفتید سوء مدیریت نیز در کنار کمبودها باعث این اتفاق بوده است کمی توجیه پذیرتر بود. اما همانند شما از تشکیل کمیته حقیقت یاب در رابطه با معرفی عوامل اصلی این اتفاق استقبال خواهیم کرد و امیدواریم هر چه سریع تر شاهد تشکیل کمیته حقیقت یاب برای بررسی این حادثه باشیم…
ان شالله که مسببین این حادثه مواخذه شوند نه این جهار روز دیگر فراموش شود. ممنون از اقای مرادی عزیز
عجب!!!! واقعا چه ربطی اورژانس داشته؟!
درود. متاسفانه تنها چیزی که واسه بعضی مسئولین ما مهم نیست جون انسان هاست
مسئولین عادت کردن بعد از هر حادثه تلخی به دنبال راه حل (نوشدارو بعد از مرگ سهراب) باشند که در اینمورد حتی این کار رو هم نکردن وهمیشه به دنبال توجیه کردن کوتاهی وقصورخود هستن
شهامت آقای مرادی قابل تحسینه
سلام
این حوادث و مشکلات که پیش می آید فقط وفقط بخاطر :
عدم وجود کارشناس کار در پستهای مدیریتی و عزل و نصبهای رابطه ای و نداشتن لیاقت و توانایی مسئولین و تعصب و غیرت کار مدیران مربوطه در خوزستان است . همه بفکر روش بزن و برو هستن .
خیلی خیلی متاسفیم .
یه مدت دیگه آب ها از آسیاب می افته باز هم همون اش و همون کاسه امیدوارم مسئولین نتیجه کمیته حقیقت یابشون رو منتشر کنند تا ما متوجه بشیم فقط شعار نبوده
وقتی آموزش نباشه نتیجه اش میشه همین . تو اندیکا همه چیز رها شده