باشگاه روزنامه نگاران مسجدسليمان/سعيد مرادي: مراسم معارفه رييس دادگستري و دادستان مسجدسليمان با حضور پور محمدي معاون قضايي دادگستري استان خوزستان، مديران شهرستان و جمعي از قضات و رؤساي دادگستري شهرستان و شهرهاي همجوار در سالن باشگاه مركزي برگزار شد.به گزارش سايت خبري باشگاه روزنامه نگاران مسجدسليمان در ابتداي اين جلسه حجت الاسلام فالحي رئيس سابق دادگستري مسجدسليمان در سخناني گفت:
دادگستري مسجدسليمان يكي از مراكز پر ازدحام از لحاظ جمعيت مي باشد. من در سال 89 كه به سمت رياست دادگستري مسجدسليمان منصوب شدم بالغ بر 1900 پرونده معوقه وجود داشت اما الان كه دارم از خدمت شما مرخص مي شوم مجموع موجودي كل شعبات 619 فقره پرونده است.
حجت الاسلام فالحي در پايان سخنان خود گفت: من از همه همكاران قضايي ام، از مسئولين محترم ادارات و امام جمعه محترم، فرماندار محترم و از روحانيت جليل القدر كمال تشكر را دارم و از همه حلاليت مي طلبم. پس از آن محمد معینی دادستان سابق مسجدسليمان گفت: از سال 1388 به عنوان دادستان كارم را شروع كردم و حدود 5/4 سال در خدمت مردم شريف مسجدسليمان بودم. زماني كه من دادسرا را تحويل گرفتم بيش از 4 هزار پرونده در حال رسيدگي بود كه با تلاش و زحمت همكاران قضايي توانستيم پرونده ها را به حدود 1200 فقره كاهش بدهيم. وي ادامه داد:
يكي از افتخارات من بحث برخورد قاطع با اراذل و اوباش بود. اوايل سال 89 – 88 وضعيت محلات مسجدسليمان به گونه اي بود كه افراد شرور بسيار ايجاد نا امني مي كردند كه به لطف خداوند و تلاش تمامي همكارانمان و مسئولين محترم شهرستان و همچنين نيروي انتظامي موفق به دستگيري اكثر اين افراد شديم. وي در پايان سخنان خود به مسولين گفت: انتظار داريم چنين تعاملي كه با من داشتيد با آقاي ادبي هم داشته باشيد. ايشان نيز از آقاي فالحي و ديگر قضات تشكر كرد و گفت:از همه شما و از كساني كه احياناً به نوعي باعث رنجش آن ها شدم حلاليت مي طلبم.
حجت الاسلام اميني امام جمعه مسجدسليمان سخنران بعدي اين جلسه بودند وي در ابتداي سخنان خود با تبريك ماه ولايت گفت: يكي از اركان مملكت دستگاه قضاست. مشكلات اين دستگاه فراوان است. وقتي دو سه سال پيش گفتند ورودي اين دستگاه 8 ميليون پرونده است. حيرت زده شدم. طي 3 سال 25 هزار پرونده رسيدگي شد و 25 هزار هم در شوراي حل اختلاف رسيدگي شد. اين يعني رسيدگي به 50 هزار پرونده. امام جمعه مسجدسليمان گفت: به فرموده رهبر معظم انقلاب دستگاه قضا نبض مملكت است. كه تاج سر اين دستگاه حضرت آيت الله دكتر بهشتي، آيت الله صدوقي بودند.
وي همچنين در ارتباط با رييس قوه قضاييه گفتند: آيت الله لاريجاني از افتخارات اين مملكت هستند. آيت الله لاريجاني هم فرزند مرجع تقليد و هم داماد مرجع تقليد است. همين مرد بود كه اجازه نداد دانشگاه آزاد بلعيده شود. حجت الاسلام اميني در ادامه سخنان خود گفت: من در آقايان فالحي و معيني علم، تقوا، ايمان، استقلال ديدم . يادم هست كه چقدر شبانه روزي تلاش كردند و امنيت را به محلات برگرداندند. بايد اعتراف كنم كه طي اين چند سال اخير امنيت خوبي در شهرستان برقرار بود. وي در پايان به آقايان ادبي و چعباوي دادستان و رييس دادگستري جديد مسجدسليمان خير مقدم عرض كرد و براي آنان آرزوي موفقيت نمود. چهارمين سخنران اين جلسه علي ادبي دادستان جديد مسجدسليمان بود وي ضمن تشكر از حضور مهمانان، اولويت هاي خود در راستاي اجراي سياست كلي قوه قضاييه امنيت از حقوق اساسي مردم، برطرف كردن اطاله دادرسي و سرعت در رسيدگي پرونده ها، حفظ كرامت انساني و حقوق شهروندي دانست و گفت:
اميدواريم با تلاش همه همكاران شاهد كاهش ورود پرونده ها به داد گاه است. دادستان مسجدسليمان از مسئولين فرهنگي درخواست كرد براي كاهش جرايم همكاري كنند. ايشان در پايان از زحمات آقايان معيني و حسيني فالحي تقدير و تشكر نمود. سخنران بعدي آقاي چعباوي رييس جديد دادگستري مسجدسليمان بود وي گفت: خداوند را شاكرم كه فرصتي دست داد تا در خدمت مردم ولايت مدار مسجدسليمان باشم. وي همچنين از زحمات آقايان فالحي و معيني تشكر نمود و گفت:
از همين جا دست اقاي ادبي دادستان جديد شهرستان را مي فشارم. ان شاالله با تعامل و همكاري بتوانيم سياست هاي قوه قضاييه كه براي ما ترسيم شده است را سر لوحه كارمان قرار دهيم. پور محمدي معاون قضاييي دادگستري استان خوزستان اخرين نفري بود كه به ايراد سخن پرداخت وي گفت: اين جلسه براي توديع و معارفه عزيزان است. آموزه هاي اسلام و فرمايش ائمه اطهار (ع) حكايت از آن دارد كه پست و سمت هيچ گاه مقصد نبوده و بايد براي خدمت به مردم باشد. وي ادامه داد: مسئوليت امانتي است كه بايد مواظب باشيم اين مسئوليت را چگونه تحويل مي دهيم. صندلي رياست صندلي امانتي است و البته صندلي قضا صندلي داغ است… دادستان شمشير برنده عدالت است. اولين كسي كه با ناامني مبارزه مي كند دادستان است. توقعات از دستگاه قضايي توقعات بالايي است.
پورمحمدي گفت: طبق مصوبه 2 سال قبل قوه قضاييه ما مي بايست 18 پست قضايي در مسجدسليمان ايجاد كنيم تا روال كار به صورت عادي پيش برود. اما با توجه به ديد ويژه اي كه به مسجدسليمان داشتيم فقط توانستيم 11 قاضي به مسجدسليمان بدهيم. يعني حدود 60 درصد. اگر ما 18 قاضي به شهرستان مي داديم مي بايست در قبال هر قاضي 110 پرونده مختومه مي كرديم آماري كه من گرفتم قضات خدوم و زحمت كش شهر در 6 ماه گذشته به طور متوسط حدود 125 پرونده در ماه مختومه كرده اند. بعضي از قاضي ها 2 برابر 1 قاضي دارند در مسجدسليمان زحمت مي كشند. وي ادامه داد:
آمار 7 ماهه امسال حكايت از آن دارد كه همين 11 قاضي علاوه بر اين كه پرونده هاي ورودي را مختومه مي كردند 614 فقره پرونده ببيشتر از آن كه وارد دستگاه قضايي مي شده است مختومه كرده اند. معاون قضایی اداره کل دادگستری استان خوزستان از بزرگان طوایف، روحانیون و افراد صاحب نفوذ در جامعه خواست از نفوذ و جایگاهشان برای حل اختلافات و ورود پرونده های متعدد به سیستم قضایی استفاده کنند. پورمحمدی با بیان اینکه دخالت یک ریش سفید بزرگ طایفه یا یک روحانی در حل و فصل یک پرونده ی ساده مثل طلاق از ورود ده پرونده ی جانبی دیگر جلوگیری می کند گفت:
تقاضای مهریه ، بازپس گیری جهیزیه، درخواست نفقه، عدم تمکین، ضرب و جرح، توهین و مواردی از این قبیل معمولاً به دنبال یک تقاضای طلاق از سوی طرفین درخواست و تشکیل پرونده می شود. در پایان وی ضمن تقدیر از زحمات آقایان حسینی فالحی و محمد معینی در طول دوره ی خدمتشان در این شهر آقایان پیمان چعباوی و علی ادبی را به ترتیب به عنوان رییس دادگستری و دادستان عمومی و انقلاب شهرستان مسجدسلیمان معرفی نمود.
این که جناب پورمحمدی فرمودند ما نگاه ویژه ای به مسجدسلیمان داشتیم و به جای 18 قاضی ، فقط 11 قاضی به مسجدسلیمان دادیم دو جمله ی در تناقض با هم است. درسته این تعداد قاضات کم زحمت زیادی کشیدند اما تعداد قاضی کمتر در برابر پرونده های زیاد باعث می شود که قاضی زمان و دقت کافی برای هر پرونده نداشته باشد.
جناب پورمحمدی لطفا نگاه خود را کمی ویژه تر کنید! تا با تعداد قضات بیشتر در زمان کوتاه تر و دقت بالاتر پرونده های حقوقی مردم مسجدسلیمان رسیدگی شود.
آقای ادبی واقعاً یکی از جوانترین و بهترین قضات این شهر هستند که به ایشون پست جدیدشون دادستان رو تبریک عرض میکنم.