باشگاه روزنامه نگاران مسجدسلیمان/سعید مرادی: پس از این که ساختمان های موسوم به ساختمان های ارتش از جمله دبیرستان صنعتی نزاجا، ورک شاپ، سینما ارتش، بیمارستان ارتش، خوابگاه ارتش و…که همگی قابلیت ثبت ملی را داشتند با بی تدبیری مسئولان وقت شهرستان تخریب و زمین های آن ها توسط مسئولان ارتش به فروش رسید مقرر گردید باشگاه ورزشی کاوه نیز در آن مقطع تخریب و زمین آن به فروش برسد که این موضوع با واکنش شدید اهالی منطقه بازار چشمه علی مواجه گردید…
پس از رایزنی ها، نامه نگاری ها و پیگیری های متعدد فرزندان این منطقه از جمله بهرام شهنی کرم که خود از ورزشکاران این دیار است در نهایت از تخریب و فروش باشگاه کاوه جلوگیری و به صورت موقت در اختیار جوانان این منطقه قرار گرفت اما از آن روز به بهانه های مختلف با روح و روان این جوانان بازی می شود…
یک روز می گویند قرار است این باشگاه تخریب و زمین آن میان کارمندان ارتش تقسیم شود، روز دیگر می گویند در صورتب که هزینه های نگهداری آن توسط مردم پرداخت نشود این باشگاه تعطیل و اجازه ورود به کسی داده نمی شود و امروز هم خبر رسیده است می خواهیم باشگاه را تبدیل به کارواش کنیم! که این موضوع اعتراض شدید اهالی این منطقه را به همراه داشته است… آن ها در نامه ای از نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی خواستند پیرو مذاکرات گذشته با ورود خود یک بار برای همیشه به این موضوع رسیدگی و مشکل را برطرف کند و اجازه ندهد این میراث ارزشمند فرهنگی همانند مواریث دیگر این شهرستان به فنا برود…
لازم به ذکر است باشگاه ورزشی کاوه با قدمتی حدوداً ۹۰ ساله با حمایت اهالی و پیشکسوتان منطقه از جمله بهرام شهنی کرم، محمد زمان پناهی، بهروز مکوندی و… و با هزینه های شخصی به صورت نسبی آماده و در اختیار جوانان قرار داده شده است که در همین مدت کوتاه نیز شاهد بازگشت روحیه شور و نشاط به جوانان این منطقه بوده ایم به نوعی که از ساعت ۷ بعدازظهر دیگر جوانی در خیابان ها مشاهده نمی شود و جوانان این منطقه تا پاسی از شب در حال ورزش در این باشگاه می باشند…
به گزارش سایت خبری باشگاه روزنامه نگاران مسجدسلیمان باشگاه ورزشی کاوه در سال ۱۳۰۷ تأسیس شد که بعدها به هخامنش و بدر تغییر نام یافت. این باشگاه توسط شرکت نفت در منطقه ی بازار چشمه علی مسجدسلیمان احداث گردید. از آنجا که باشگاه مرکزی متعلق به کارمندان شرکت نفت بود لذا باشگاه کاوه به همراه باشگاه نفتون برای کارگران این دو منطقه و مناطق اطراف آن احداث گردید. باشگاه کاوه در آن زمان یکی از بزرگ ترین و مجهزترین باشگاهها در سطح کشور محسوب می شد که علاوه بر سینمای تابستانی، در آنجا سالن های مجزای وزنه برداری، کشتی، فوتسال، پینگ پنگ، ژیمناستیک، بیلیارد و استخر نیز قرار داشت. استخری که هر ساله در فصل گرما علاوه بر این که پذیرای فرزندان این منطقه بود از دیگر مناطق شهرستان همچون چهاربیشه، باغ چشمه علی، سرمسجد، نفتک، نصیر آباد، حسین قصاب، سرکوره ها هشت بنگله و پنج بنگله و… نیز به این مکان می آمدند و در کنار دوستان خود روزگار شادی را سپری می کردند. مناطق کارگر نشینی که فرزندانشان اجازه ی حضور در کنار بچه های کارمندان شرکت نفت و استفاده از باشگاه مرکزی شرکت نفت را نداشتند.
باشگاه کاوه با قدمتی حدودا ۹۰ ساله جزیی از میراث فرهنگی این شهر محسوب می شود. آنجا محل پرورش قهرمانان بزرگی همچون استاد بهمن مطلق (پدر وزنه برداری آسیا) استاد شاکرم کرم زاده، استاد محمد زمان مُهمدی، استاد امیری منگشتی، برادران کاکولکی و… در رشته ی وزنه برداری، و زنده یاد پوپ، مصطفی ظهراب زاده، بوستانی، علیزاده در رشته ی کشتی، زنده یاد شعبان پور حبیبی، برادران پناهی، باهو، شهنی کرم در رشته ی والیبال و… بوده است. حس نوستالوژیک مردم منطقه به این مکان غیر قابل توصیف است. باشگاه کاوه یادآور پدران و برادرانی ست که خسته از کار روزانه برای آسایش روح و جسم خود به این باشگاه می رفتند.
در مقطی مسئولین ارتش قصد داشتند این باشگاه را تخریب و زمین آن را مثل ورک شاپ، خوابگاه و … جهت ساختن منازل مسکونی به کارکنان خود واگذار نمایند که این اقدام ارتش اعتراض شدید مردم منطقه را به همراه داشت. همچنان این امیدواری نزد اهالی منطقه وجود دارد که با تلاش و همکاری مسئولین شهرستان و رییس جوان اداره میراث فرهنگی این باشگاه که قابلیت ثبت ملی را نیز داراست هر چه سریع تر به عنوان یکی از مواریث تاریخی ثبت ملی شود و با همکاری نماینده مردم در مجلس شورای شورای اسلامی، فرماندار، و…. و رایزنی هایی که انجام خواهند داد جلو تخریب بیش از پیش این مکان گرفته تا به مردم بازگردد.
ضمن آن که افشین حیدری مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان خوزستان در مهرماه سال ۹۳ که مسئولیت میراث فرهنگی را بر عهده داشت در گفتگو با سایت خبری باشگاه روزنامه نگاران مسجدسلیمان از کلید خوردن ثبت باشگاه ورزشی کاوه(بدر) توسط میراث فرهنگی خوزستان خبر داد و گفت: در جلسه ای که با نماینده ارتش در کمیسون امور زیر بنایی در اهواز داشتیم طی مذاکرات انجام شده موافقت اولیه نماینده محترم ارتش را گرفتیم تا باشگاه کاوه (بدر) را به میراث فرهنگی واگذار و ما نیز در مقابل به ارتش زمین معوض بدهیم. مهندس حیدری ابراز امیدواری کرد با جلساتی که در روزهای آینده با حضور مسئولین ارتش و شهرستان خواهیم داشت به صورت قطعی این مشکل را برطرف خواهیم کرد. وی گفت: مردم منطقه خاطرات فراوانی از این مکان دارند و با توجه به قدمت این مکان، میراث فرهنگی به این مسئله ورود کرده است. وی ادامه داد: در حال حاضر مهندس شهرام امید رییس موزه باستان شناسی و مردم شناسی شهرستان در حال فراهم کردن مقدمات این کار است که امیدواریم هر چه سریع تر به سرانجام برسد… که متاسفانه تا امروز این اتفاق محقق نشده است اما یقیناً با همدلی، همکاری و پیگیری مسئولین شهری شاهد جشن واگذاری قطعی این مکان به صاحبان اصلی اش که همان مردم فداکار و محروم منطقه هستند باشیم…
سلام واقعا دیگه چقدر بی تدبیری بابا ول کنید این میراث ها رو