با گذشت نزدیک به دو سال اقدام موثری برای ایمن سازی و یا جابجائی منازل تپه رانشی نفتک صورت نگرفت/ از فرماندار و دادستان محترم که برای حل این مشکل پای کار آمده اند تشکر می کنیم/ سوالی که این روزها ذهن خیلی ها را به خود مشغول کرده این است با توجه به موقعیت نامناسب و خطرسازبودن این منطقه چگونه مجوز ساخت و ساز، انشعابات آب، برق، گاز و… صادر شده است؟!/ متاسفانه در شهرستان مسجدسلیمان راهکارهایی عملی برای مقابله با ساخت و سازهای غیر مجاز وجود ندارد/ آیا شهرداری، شورای شهر و… به وظایف خود به خوبی عمل می کنند؟!
یک کارشناس عمران: انتظار می رود بازرسان دادگستری یا استانداری و یا دادستان پرتلاش مسجدسلیمان از نزدیک آسفالت های غیر اصولی انجام شده در محلات مسجدسلیمان را مورد بررسی قرار دهند تا متوجه خیلی از مسائل شوند…
باشگاه روزنامه نگاران مسجدسلیمان/ سعید مرادی: یکی از ویژگی های جوامع پویا مطالبه گری و نحوه صحیح ارائه مطالبات است. مطالبه گری، یک کنش اجتماعی – سیاسی است که با ابزارهای مختلفی می تواند صورت گیرد، به طوری که هر ابزار مشروع و قانونی که در راستای این هدف قرار گیرد می تواند مورد استفاده قرار داده شود. اگر چه گاهی بعضی مطالبات مردم به دلایل مختلف همچون شرایط اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، اقلیمی و… زمان بر است اما بعضی مطالبات عمومی نیز وجود دارد که به دلیل بی توجهی مسئولان، عدم برنامه ریزی صحیح، عدم اولویت بندی مناطق کم برخوردار، رانت، عدم استفاده از نیروهای متخصص و دوباره کاری، و… سال ها بر زمین می ماند که می توان با طرح و پیگیری صحیح مشکلات بخشی از مطالبات عمومی مردم حل و به ثمر بنشیند. سایت خبری باشگاه روزنامه نگاران مسجدسلیمان بر اساس وظایف ذاتی خود قصد دارد به صورت ویژه با حضور در محلات مختلف شهرستان اساسی ترین مشکلات مناطق مختلف را به صورت مکتوب و تصویری منتشر و به گوش مسئولان برساند. ضمن آن که این آمادگی را داریم توضیحات مسئولان مرتبط، پیگیری های آنان و یا عملکرد دستگاههای ذیربط را پس از حل مشکلات مطرح شده نیز منتشر کنیم. و اما…
بر اثر رانش زمین و ریزش بخشی از کوه بر اثر بارشهای اخیر در منطقه نفتک شهرستان مسجدسلیمان تعدادی از خانههای مسکونی تخریب و تعداد دیگری از خانهها به دلیل در معرض خطر قرار گرفتن رانش باید تخلیه شوند اتفاقی که در بهمن ماه سال ۹۶ هم باعث تخریب پانزده واحد مسکونی این منطقه شده بود اما با گذشت نزدیک به دو سال اقدام موثری برای ایمن سازی و یا جابجائی این منازل صورت نگرفت. با پیگیری دکتر محمد پاکدل فرماندار جدید شهرستان مسجدسلیمان و علی اسکندری دادستان مسجدسلیمان، شهرداری با کمک دیگر ادارات این شهرستان چند دستگاه ماشین آلات سنگین را وارد این منطقه کرده است تا با ایمنسازی، بخشی از این مشکلات را به صورت موقت مرتفع سازد.
اما سوالی که این روزها ذهن خیلی ها را به خود مشغول کرده این است با توجه به موقعیت نامناسب و خطرسازبودن این منطقه چگونه مجوز ساخت و ساز از سوی دستگاههای ذیربط و یا مجوز انشعابات آب، برق، گاز و… برای این خانه ها صادر شده است؟! چرا با عاملین واگذاری این زمین ها تاکنون برخوردی صورت نگرفته است؟! در صورت بروز هر گونه اتفاقی چه کسی پاسخگو خواهد بود؟!
یکی از اهالی این منطقه به خبرنگار باشگاه روزنامه نگاران مسجدسلیمان گفت: مسئولین مختلف بارها به این منطقه آمده اند که مشکل را حل کنند اما مشکل ما با دیوارکشی برطرف نمی شود. وی ادامه داد: تنها راهی که می توان به صورت اصولی این مشکل را برای همیشه برطرف ساخت این است که کوه پشت منازل تسطیح شود. وی ادامه داد: پیشنهاد می دهم مسئولین با یکی از شرکت های معتبر وارد گفتگو شوند و در صورتی که هزینه ای برای حل این مشکل ندارند در قبال دستمزد به پیمانکار پس از تسطیح، زمین به ایشان واگذار شود این گونه بهانه ای نیز برای مسئولان که می گویند هزینه این کار بالاست باقی نخواهد ماند …
یکی دیگر از اهالی این منطقه به خبرنگار ما گفت: ۳۲ خانواده در این منطقه زندگی می کنند که بیشتر این منازل نیز سند معتبر دارند اگر واقعاً مسئولان شهرداری و یا اداره راه و شهرسازی می دانستند این منطقه خطر آفرین است چرا برای ما مجوز صادر کردند؟ وی ادامه داد: وقتی برای خانه ای مجوز صادر می شود مسئولان باید برای حل مشکلات آن نیز متعهد باشند این نمی شود فقط بخاطر دریافت عوارض پروانه ساخت صادر کنند بعد از زیر مسئولیت شانه خالی کنند!
یکی دیگر از اهالی این منطقه اظهار کرد: بحمدالله آقای پاکدل فرماندار جدید پای کار آمده است و چند روزی ست ماشین آلات در حال کار کردن هستند اما به نظر من این تعداد ماشین کم است و کار به کندی پیش می رود. وی ادامه داد: شنیدم می خواهند دیوارکشی کنند اما قطعاً این مشکل با دیوارکشی حل نمی شود …
حجت بهرامی یکی دیگر از ساکنین این منطقه می گوید: بنده در این منطقه خانه ای دو طبقه که هر کدام دارای سندی مجزا هستند دارم. درست یا اشتباه مسئولین وقت به خانه های ما سند داده اند و امروز موظف هستند به مشکلات ما رسیدگی نمایند. وی ادامه داد: پیشنهادی که به ما داده اند دریافت تسهیلات حدوداً ۶۰ میلیونی و زمین معوض در مناطقی همچون چم آسیاب است که کاملاً غیر منطقی ست. وی ادامه داد: هر کدام از اهالی این منطقه بالغ بر ۲۰۰ الی ۳۰۰ میلیون تومان هزینه کرده اند بعد انتظار دارند ما خانه های مان را در منطقه نفتک واگذار و به تسهیلات ۶۰ میلیونی اکتفاء کنیم… بهرامی گفت: بنده حاضرم خانه ام را به هر قیمتی که کارشناسان اعلام کنند واگذار کنم….
یک کارشناس عمران در گفتگو با سایت خبری باشگاه روزنامه نگاران مسجدسلیمان در ارتباط با این مشکل گفت: حدود ۴۰ خانوار در این منطقه زندگی می کنند. این که آیا این مکان شرایط واگذاری داشته است یا خیر را مسئولان مربوطه باید پاسخ بدهند اما آن چه مشخص است این خانواده ها به شدت در معرض خطر قرار دارند و باید سریعاً برای حل مشکلات آنان چاره اندیشی شود.
وی ادامه داد: خارج از این بحث متاسفانه در شهرستان مسجدسلیمان راهکارهایی عملی برای مقابله با ساخت و سازهای غیر مجاز وجود ندارد همان گونه که همگان شاهد هستند حتی پیاده روها نیز در حال واگذاری به اشخاص مختلف است. وی ادامه داد: در پشت همین کوهی که مردم این منطقه را به مخاطره انداخته است و چندین بار دچار رانش شده است همین حالا دارد ساخت و ساز می شود و کسی نیست جلو این کار را بگیرد؟! وی گفت: این وظیفه کدام ادارات است که باید در راستای پیشگیری از وقوع جرم گام بردارند؟ آیا شهرداری، شورای شهر و… به وظایف خود به خوبی عمل کرده و می کنند؟! قطعاً اگر این گونه بود امروز شاهد چنین اتفاقاتی نبودیم. این کارشناس عمران ادامه داد: متاسفانه آن گونه که مردم انتظار داشتند نه شورا و نه شهرداری نتوانسته اند به وظایف خود عمل کند. نه تنها در بحث ساخت و سازهای غیر مجاز بلکه در موارد دیگری همچون آسفالت محلات که بیشتر به یک فاجعه شباهت دارد؟! امروز باید کارشناسان به این موارد ورود کنند و این پیمانکارانی که باعث هدر رفت بیت المال شده و می شوند را مواخده و محاکمه کنند!… پیمانکاران باید پاسخگوی کم کاری های خود باشند! در بعضی محلات سیاه کردن خیابان ها را آسفالت کردن خیابان ها نامیده اند و برای خودشان بنرهای چند متری هم زده اند! انتظار می رود بازرسان دادگستری یا استانداری و یا دادستان پرتلاش مسجدسلیمان به چنین مواردی نیز ورود کنند و از نزدیک آسفالت های غیر اصولی انجام شده در محلات را مورد بررسی قرار دهند تا متوجه خیلی از مسائل بشوند…
وی در بخش پایانی از سخنان خود یکی از راهکارهای مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز را تشکیل پلیس ساختمان دانست و گفت: مأموران شهرداری ضابط خاص قوهقضاییه هستند که باید با هرگونه ساخت و ساز غیرمجاز، اشغال پیاده روها و… در همان مراحل اولیه اقدام کنند.