رویش زاگرس:سرپرست شبکه بهداشت و درمان و آموزش عالی مسجدسلیمان گفت: همان گونه که در دوران دفاع مقدس، دفاع از حرمین و هنگامههای مختلفی همچون سیل، زلزله و سایر عرصه های اجتماعی، سیاسی و علمی، ملت آگاه و همیشه در صحنهی ایران اسلامی به همراه ارگانها و سازمانها با اعتقاد و غیرت خود، مایهی سربلندی نظام مقدس جمهوری اسلامی شدند؛ امروز نیز در عرصهی مقابله با بیماری جهانی کووید۱۹ همین عزم، و بسیج اداری، صنفی، مردمی و دانشگاهی مورد نیاز است. دکتر شایسته شمیپور در گفتگو با پایگاه خبری رویش زاگرس با اعلام این مطلب افزود: حدود ۴ ماه از شروع آمادگی ایران عزیز برای مقابله با بحران کرونا و یکصد روز از اولین گزارش قطعی ابتلا به کووید ۱۹ در استان خوزستان میگذرد. در این مدت متخصصین امر در حوزه بهداشت و درمان و همچنین مسئولین ذیصلاح علمی و اجرایی در وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از طرق مختلف همچون رسانه ملی به صورت مصاحبه، پیام های صوتی، تصویری و زیرنویس، بیلبوردهای آموزشی در سطح شهرها، آموزش سیار و… در ارتباط با این ویروس منحوس و روش های کنترل آن آموزشهای لازم را به عموم مردم ارائه نمودهاند اما متاسفانه آن چه بعد از این اطلاعرسانیهای گسترده در سطح جامعه دیده میشود، تاسفآور و بسیار نگران کنندهاست.
وی ادامه داد: شوربختانه مشاهده میشود تعدادی از شهروندان علیرغم توصیههای مکرر مسئولان بهداشت و درمان نه تنها بدون ماسک، دستکش و رعایت موارد بهداشتی بلکه بدون هیچ اعتقادی به این بیماری در محل کار حاضر یا در خیابانها در حال تردد و موجب ابتلای خود و انتشار و انتقال ویروس به دیگران هستند. آنهایی هم که از خطرناک بودن این ویروس آگاهی دارند علیرغم آموزشها و تاکیدات مداوم بر روشهای انتقال بیماری (انتقال تنفسی از فرد بیمار در صورت حضور در فضای مسقف برای مدت بیش از ۱۵ دقیقه در فاصله کمتر از ۲ متر) و تاکید بر امر فاصلهگذاری اجتماعی و هوشمند، کماکان از روش های انتقال ناآگاهند و تاسفبارتر این که در دو گروه فوق، تعداد قابل ملاحظهای افراد تحصیل کرده و دانشگاهی نیز دیده می شود…
سرپرست شبکه بهداست و درمان مسجدسلیمان در بخش دیگری از سخنان خود از همه ارگانهای هم عرض خواست تا همکاری خود را با مجموعهی حوزه بهداشت و درمان بیشتر کنند. وی اظهار داشت از ارگانهای همعرض و همکار دانشگاه که متولیان حفظ سلامت محیط شهری و روستایی هستند از جمله شهرداری، آبفا و آبفار، محیط زیست و… انتظار همکاری بیشتر میرود. در غیر این صورت شاهد اتفاقات ناگواری در این حوزه خطیر خواهیم بود.
وی اصلیترین روش کنترل این ویروس را علاوه بر رعایت توصیههای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی، آزمایش افراد جامعه دانست و گفت: با جداسازی و قرنطینه مبتلایان، زنجیره انتقال بیماری شکسته میشود و این مهم جز با انجام آزمایش در سطح وسیع میسر نخواهد شد.وی در ادامه افزود: مرکز بهداشت شهرستان مسجدسلیمان افتخار دارد که روزانه پذیرای شهروندان مسجدسلیمانی از کلیه نقاط شهر باشد و خدمات ویزیت، نمونه گیری، تشخیص، و پیگیری درمان را ارائه نماید.
شمیپور گفت: با تلاش همکاران ما در مراکز غربالگری ۱۶ ساعته واقع در فلکه بانک ملی، بخش بستری بیمارستان و درمانگاه حاد تنفسی، روزانه بالغ بر ۱۰۰ الی ۱۲۰ نمونه به آزمایشگاه مرکزی اهواز ارسال میشود اما بدون همکاری مردم و دیگر مسئولین سازمانها و ارگانهای دستاندرکار که پیشتر نام برده شد موفقیت در این مسیر دور از دسترس خواهد بود و از همه مسئولین تقاضا میکنم که به وظیفه شرعی، قانونی، ملی و انقلابی خود عمل و در این راه همیار همکاران خود در مجموعهی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز و شبکه بهداشت و درمان مسجدسلیمان باشند. شمی پور در پایان سخنان خود از تلاشها و خدمات دکتر محمد پاکدل فرماندار ، علی اسکندری دادستان ، مجموعه نیروی انتظامی، سپاه پاسداران و بسیج تشکر و قدردانی نمود.