رویش زاگرس: عدم رعایت مقررات قانونی در گودبرداری، ممکن است باعث حوادث ناگوار و خسارات جبران ناپذیری شود همچنین خسارتهایی که در پی گودبرداری ایجاد میشود، نیازمند تشکیل پرونده و طرح دعوا در مراجع حقوقی و قضایی است و از این منظر، باید مشخص شود چه عواملی در بروز این خسارت نقش داشتهاند. تعدادی از همشهریان با ارسال تصاویری از گودبرداری بدون حفاظ و علائم هشدار دهنده خبر داده اند که چسبیده به جاده اصلی در منطقه هشت بنگله می باشد و در صورت انحراف خودرو قطعاً خسارات جبران ناپذیری به همراه خواهد داشت. آن ها اعلام کردند در صورت بروز هرگونه حادثه تبعات آن بر عهده دستگاههای متولی و در صورتی که این پروژه شخصی باشد بر عهده آن شخص خواهد بود…
به گزارش پایگاه خبری رویش زاگرس برابر با قانون مالک ساختمان برای آغاز هر پروژه عمرانی ابتدا باید نسبت به اخذ مجوزهای لازم از شهرداری محل پروژه اقدام کرده و سپس بر اساس بندهای ۱، ۲ و ۴ از مبحث دوم مقررات ملی ساختمان موظف است، عملیات اجرایی ساختمان را به مهندسین دارای پروانه اشتغال به کار در زمینه اجرا واگذار کند. همچنین بر اساس ماده ۴ دستورالعمل اجرایی گودبرداری، کارفرما باید ضمن دریافت مشخصات فنی املاک مجاور، آن را در اختیار مجری قرار داده و در صورتی که گودبرداری باعث سرایت خطر به خارج از محدوده پروژه میشود، امکانات و تجهیزات لازم برای ایمن سازی گودبرداری را به مجری ارایه کند. چنانچه گودبرداری بسیار عمیق بوده یا دارای خطر زیاد یا بسیار زیاد باشد، مالک موظف است در قراردادی با یکی از شرکتهای خدمات فنی آزمایشگاهی ژئوتکنیک، تهیه گزارشها و نقشههای موضوعی را به این شرکتها واگذار کند.
مسئولیتهای مجری گودبرداری
سازنده (مجری) بر اساس ماده ۳ دستورالعمل اجرایی گودبرداری باید دارای پروانه اشتغال به کار اجرای ساختمان از وزارت راه و شهرسازی باشد و در صورتی که گودبرداری با خطر زیاد یا خطر بسیار زیاد باشد بر اساس ماده ۶ همان دستورالعمل باید از شخص حقوقی (شرکتهای پیمانکار ساختمانی) استفاده شود. مجری گودبرداری موظف است تا با به کار گرفتن کارکنان واجد صلاحیت، ایمن کردن محیط کار و مصون و محفوظ کردن سلامت و بهداشت کلیه کارگرانی که در کارگاه مشغول به کار هستند، اقدام به اجرای پروژه کند.
همچنین مصون و محفوظ کردن سلامت و بهداشت کلیه افرادی که در مجاورت یا نزدیکی (تا شعاع مؤثر) کارگاه ساختمانی هستند یا عبور و مرور، فعالیت یا زندگی میکنند، بر عهده مجری است. بر اساس بندهای ۱، ۲ و ۱۲ مبحث دوازدهم از مقررات ملی ساختمان «تجهیزات و مصالح ساختمانی باید در جایی قرار داده شوند که حوادثی برای عابران، خودروها، تأسیسات عمومی، ساختمانها و… به وجود نیاورند…». حفاظت و مراقبت از ابنیه، خودروها، تأسیسات، تجهیزات و نظایر آن در داخل یا مجاورت کارگاه ساختمانی بخشی دیگر از وظایف مهندس یا شرکت سازنده است…
امیدواریم مسئولان ذیربط تمهیدات لازم برای امنیت مردم، همچنین خودروهای عبوری از این منطقه را اندیشیده چرا که در صورت بروز هر گونه حادثه ای باید پاسخگو باشند.
مسئولیتهای مهندس ناظر
همان گونه که از اسم مهندس ناظر مشخص است، ناظر شخص حقیقی یا حقوقی است که بر اجرای صحیح عملیات ساختمانی نظارت میکند. ناظر باید بر عملیات گودبرداری نظارت متناوب داشته و به ازای هر مرحله گودبرداری یا حداکثر هر ۳ متر عمق گودبرداری اقدام به ارایه گزارشهای وضعیت گودبرداری به شهرداری کند و در صورت مشاهده موارد تخلف از ناحیه عوامل اجرایی در حین کار، موظف است علاوه بر تذکر کتبی به مجری موارد تخلف را به شهرداری و سازمان نظاممهندسی اعلام کند.