رویش زاگرس: فرشید خدادادیان، رییس مرکز اسناد و گنجینه های تاریخی وزارت نفت و مجری طرح موزه های نفت مسجدسلیمان در خصوص خبر آگهی مزایده باشگاه تاریخی ایران در مسجدسلیمان، ضمن ابراز تاسف از این موضوع گفت؛ حساسیت افکارعمومی مردم شریف مسجدسلیمان در این رابطه یک ظرفیت اجتماعی است که می تواند معادلات رایج را تحت تاثیر قرار دهد.
پژوهشگر تاریخ نفت در خصوص ریشه یابی وضعیت امروز باشگاه ایران گفت؛ در سال های ابتدایی انقلاب اسلامی و به فراخور شرایط آن مقطع زمانی، برخی از ابنیه و ساختمان ها، باشگاه ها و تاسیسات فعال یا غیرفعال صنعت نفت برای کاربری های جدید و استفاده نهادها و ارگان های جدید بصورت امانی و در قالب تنظیم صورتجلسه های تحویل امانی به آن نهادها و موسسات واگذار گردید.متعاقبا و در طول نزدیک به سه دهه و البته تحت تاثیر مسایل ناشی از جنگ تحمیلی بلافاصله پس از انقلاب، این موضوع شامل مرور زمان شده و بعضا با دریافت سند مالکیت به اموال نهادهای مذکور تبدیل شده و متاسفانه در این آگهی جدید نیز روند اجرای مزایده بیانگر این هست که مسولین محترم جهاد کشاورزی استان نیز طبیعتا با مستندات مالکیت حقوقی به این امر اقدام کرده اند وگرنه فروش مال غیر آن هم بصورت رسمی و اعلان عمومی میسر نیست.
مجری طرح موزه های نفت مسجدسلیمان با اشاره به پیگیری قبلی موزه های صنعت نفت برای بازپس گیری ساختمان مذکور افزود؛ ما از خرداد سال۱۳۹۹ پیگیر بازپس گیری باشگاه ایران و تبدیل آن به یک سایت میراث تاریخی نفت بودیم اما متاسفانه پیگیری همکاران امور حقوقی ما در شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان نیز متاثر از چنین فضایی بی نتیجه مانده و هم اکنون این مزایده اعلام آگهی شده است.
رییس مرکز اسناد و گنجینه های تاریخی وزارت نفت خاطرنشان کرد؛ طبق مصوبه و تاکید جدید دولت مبنی بر فروش اموال و املاک مازاد، تمامی وزارتخانه ها و از جمله وزارت جهاد کشاورزی نیز به نوعی ملزم به چنین مزایده های واگذاری هستند و این از موضوعاتی است که در سطح کلان باید کارشناسی حقوقی و ارایه طریق شود.
خدادادیان گفت؛ بخاطر داشته باشیم که مسولین محترم جهاد کشاورزی در مسجدسلیمان و خوزستان نیز خود بچه های این استان و شهرستان هستند و خود نیز از اهمیت چنین ابنیه ای در تاریخ شهر اولین ها مطلع و مقید هستند، اما بنوعی ناچار به تمکین از مصوبات کلان ابلاغی نیز هستند.
مجری طرح موزه های نفت مسجدسلیمان در مورد سازوکار حقوقی فروش و واگذاری ابنیه واجد شماره ثبت ملی گفت؛ قانون در مورد شرایط واگذاری و فروش این ابنیه صراحت داشته و عدم تغییر کاربری و منظر را تاکید کرده. در نمونه های مشابه در سطح دنیا نیز در چنین مواردی؛ ابنیه و محوطه ها با ضوابط خاص و تعریف کاربری مشخص فرهنگی هنری به بخش خصوصی واگذاری امانی و مالکیت آن بصورت دولتی و تحت نظارت مستکر کلرشناسان و بازرسان یونسکو باقی می ماند.
خدادادیان ضمن تاکید بر ارزشمند بودن دغدغه و حساسیت شهروندان و اهالی مسجدسلیمان و دوستداران میراث صنعتی تاکید کرد؛ در عین حال باید مراقب باشیم در فضای احساسی و جو زده غیر کارشناسی اصل موضوع که نگهداری از یک بنای تاریخی است فراموش نشود. اگر قرار هم بر نگهداری و عدم فروش این بنای تاریخی باشد، همین دغدغه باید در مورد فرسایش و تخریب تدریجی و نابودی طی مرور زمان آن وجود داشته باشد.
دکتر فرشید خدادادیان در گفتگو با رویش زاگرس؛
حساسیت افکار عمومی به سرنوشت «باشگاه ایران» یک ظرفیت اجتماعی است
رویش زاگرس: فرشید خدادادیان، رییس مرکز اسناد و گنجینه های تاریخی وزارت نفت و مجری طرح موزه های نفت مسجدسلیمان در خصوص خبر آگهی مزایده باشگاه تاریخی ایران در مسجدسلیمان، ضمن ابراز تاسف از این موضوع گفت؛ حساسیت افکارعمومی مردم شریف مسجدسلیمان در این رابطه یک ظرفیت اجتماعی است که می تواند معادلات رایج را […]
لینک کوتاه : https://www.rouyeshzagros.ir/?p=51939
- ارسال توسط : سعيد مرادي
- 162 بازدید
- يک دیدگاه
بیمارستان نفت بااین عظمت داره خراب میشه کسی بهش نگاه نمیکنه آثارقدیمی وساختمان های قدیمی.
ماکه خیری ازنفت ندیده ایم. ساختمان هاشم نمیخوایم..