• امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
کل اخبار 12387اخبار امروز : 0
6

همراه با پیشکسوتان ورزش مسجدسلیمان (18)
گفتگو با غلامرضا سیاهپور پیشکسوت ورزش مسجدسلیمان

  • کد خبر : 53846
  • ۰۳ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۰
<span style='font-family:Tahoma, Geneva, sans-serif;font-stretch:normal;font-size:9px;color:#666666' title=''>همراه با پیشکسوتان ورزش مسجدسلیمان (18)</span><br><span style='font-family:ST;font-size:14px' title=''>گفتگو با غلامرضا سیاهپور پیشکسوت ورزش مسجدسلیمان</span>

احترام به پیشکسوت در ورزش پهلوانی و قهرمانی یکی از سنت های خوب ایرانیان بوده که متاسفانه امروز با جابجایی تعصب و پول در سطح اول ورزش حرفه ای، به فراموشی سپرده شده است. متاسفانه گویا پیشکسوتان زمانی برای ما مهم می شوند که خدای نکرده بیمار شده و روی تخت بیمارستان بستری می شوند. […]

احترام به پیشکسوت در ورزش پهلوانی و قهرمانی یکی از سنت های خوب ایرانیان بوده که متاسفانه امروز با جابجایی تعصب و پول در سطح اول ورزش حرفه ای، به فراموشی سپرده شده است. متاسفانه گویا پیشکسوتان زمانی برای ما مهم می شوند که خدای نکرده بیمار شده و روی تخت بیمارستان بستری می شوند. اگر چه در بیشتر مواقع از بعضی ها حتی وقتی روی تخت بیمارستان هستند نیز خبری نمی گیریم و تنها پس از مرگ شان به یک جمله “روحش شاد و یادش گرامی” بسنده می کنیم…

پایگاه خبری رویش زاگرس مدتی ست به صورت هفتگی گفتگو با پیشکسوتان ورزش مسجدسلیمان را در رشته های مختلف آغاز کرده است که در این راه قهرمان و رکوردار ارزنده کشورمان حسین عالی محمدی نیز ما را همراهی می کند. در قسمت هجدهم این سلسله گفتگوها به سراغ غلامرضا سیاهپور پیشکسوت ورزش مسجدسلیمان رفته ایم که می خوانید:

معرفی:

غلامرضا سیاهپور، متولد سال ۱۳۴۵ منطقه کلگه شهرستان مسجدسلیمان، دوران دبستان را در مدرسه اتحاد، راهنمایی را در مدرسه ابوریحان بیرونی و دبیرستان را در مدرسه ۱۷ شهریور گذراند. مرحوم پدر ایشان از کسبه بازار صاحب الزمان(کاروانسرا) بود و زادگاه پدری ایشان نیز در روستای لحبری کالوسه می باشد. سیاهپوربازرسی بنیاد جانبازان و مستضعفان، رئیس اداره بنیاد شهید مسجدسلیمان، معاون اداری مالی شمیرانات، رئیس اداره بازرسی و ارزیابی عملکرد تهران بزرگ، عضو هیئت مدیره بیمارستان های صدر و نیایش تهران، دبیرکل فدراسیون وزنه برداری ایران، معاون مدیرکل و رئیس اداره مناطق ۱۶ و ۱۹ تهران بزرگ و عضو موظف سازمان اقتصادی کوثر و رئیس هیات مدیره هلدینگ بازرگانی را درکارنامه کاری خود دارد.

ورود به ورزش

اوایل انقلاب بود. مرحوم پدرم دوستی داشت به اسم آقای قویدل ایشان وقتی من را دیدند به پدرم گفتند پسر شما می تواند ورزشکار خوبی باشد و از ان جا بود که جرقه ورزش در ذهنم زده شد. پس از آن در باشگاه پاس زیر نظر استاد عسکرپور رشته وزنه برداری را در کنار عزیزانی چون عبدالرضا سلیمانی، نادر جعفرزاده، مرحوم سید حسینی و ایرج کیانی زاده شروع کردم.

جنگ

با آغاز جنگ مسجدسلیمان زیر حملات موشکی و بمباران قرار گرفت. به همین دلیل در مقطعی تمرینات تعطیل شدند اما آقای عسکرپور در منطقه گلف و پس از آن در مرکز آموزش شرکت نفت مکان هایی را برای ادامه تمرینات ما در نظر گرفتند تا در آنجا تمرینات مان را ادامه بدهیم… افرادی چون آقایان مطلبی، باهو، شاپوری، زنده یاد محمد عیدیوندی، علی عیدیوندی، حمید خواجوی، مهران مطلق، محسنی نیز در رشته های مختلف مثب پینگ پنگ، والیبال، بسکتبال و… نیز در آن جا تمرین می کردند و استارت ورزش نفت با این عزیزان در آن جا رقم خورد…

عناوین:

قهرمانی شهرستان، قهرمانی استان در مسابقات وزنه برداری نفت، نایب قهرمان آموزشگاههای کشور در نهاوند که متاسفانه ئر اوج به دلیل مجروحیت در ناحیه نخاع مجبور شدم ورزش حرفه ای را کنار بگذارم…

افراد تاثیرگذار

استاد زنده یاد بهمن مطلق اسطوره و پدر وزنه بردرای آسیا یکی از افراد تاثیرگذار در اخلاق و ورزش بودند. در کنار ایشان استاد زنده یاد محمد زمان مهمدی، امیری منگشتی، استاد شاه کرم کرمزاده، آقایان غلامعباس بهادری که اخلاق و منش ورزشی را از ایشان آموختم. همچنین جهانشاه محمدی، اصغر لطفی، جمشید سلطانی و علیرضا آذری که از دوستان خوب بنده نیز بوده است… جا دارد یادی هم از معلمان ورزش خودم آقایان سلحشور، حمیدی فر و علاسوند داشته باشم که برای جهت دهی به دانش آموزان و استعدادیابی بسیار تاثیرگذار بودند…

بهترین و بدترین خاطره

در مسابقات جهانی ۲۰۱۷ که بنده دبیر فدراسیون وزنه برداری جمهوری اسلامی بودم زمانی که سهراب مرادی رکورد ایلیا را بعد از ۱۱۷ سال جابجا کرد و با قهرمانی ایشان تیم ایران پس از ۶۷ سال قهرمان جهان شد بنده بلافاصله لباس بختیاری (چوقا) را بر روی دوش سهراب انداختم که بسیار مورد توجه عکاسان دنیا قرار گرفت که یکی از بهترین خاطرات بنده بوده است. همچنین مجروحیت اگر چه یک لطف برای من بود اما خداحافظی از ورزش قهرمانی یکی از خاطرات بد من بود…

عناصر اصلی در رشد و توسعه ورزش

آموزش و پرورش اساسی‌ ترین عامل در رشد و توسعه عناصر اصلی جامعه (اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی) است. در بعد اجتماعی ورزشی تدوین توافقنامه قابل اجراء موثرترین روش برای ترویج و توسعه ورزش همگانی، قهرمانی و پایه بر اساس تعامل و همکاری دو وزارتخانه آموزش و پرورش و وزارت ورزش و امور جوانان با استفاده از ظرفیت های مشترک زمینه ساز استعدادیابی( کشف، جذب، پرورش و نگهداشت) و نقش موثر آن در شکوفایی استعدادهای مختلف افراد و تقویت ظرفیت های اخلاقی، تربیتی، جسمانی، ذهنی، عقلی ورزشی جامعه دانش آموزی انکار ناپذیر است. البته می توان گفت اگر این آموزش توسط معلمان توانمند و دانش آموخته ورزشی در غالب برنامه المپیاد ورزشی درون مدرسه ای و آموزشگاهها همچون قبل صورت گیرد.

اکثریت قهرمانان و نخبگان ورزش قهرمانی در گذشته در طول مسابقات آموزشگاها به عنوان بهترین ها از نظر استعداد، پیکرسنجی و آمادگی جسمانی شناسایی و مشخصات آن ها ثبت شد. سپس به هیأت های ورزشی برای ادامه معرفی شدند. که این تعامل به ترتیب در استان ها خاص شهرستان مسجدسلیمان باید مورد توجه اداره ورزش و جوانان و آموزش و پرورش و همکاری والدین دانش آموزان قرار گیرد.تا این که راهگشای برنامه های آتی ما باشد. نکته بعدی در استعداد یابی ورزش کشف افراد با استعداد و گزینش آن ها در سنین پایین و سپس هدایت، کنترل و ارزیابی آن ها در صعود به بالاترین سطح از مهارت اهمیت زیادی دارد. جستجو و انتخاب افراد برتر و نخبه برای یادگیری از چالش های بشر بوده است این امر در بیشتر موارد به طور تجربی و با مشاهده عملکرد افراد انجام می گرفته است. اما بررسی رکوردها و نتایج قهرمانان برتر و نخبه جهان مبین آن است که اکثریت رکوردها مربوط به آن دسته نظام های ورزشی است که دارای برنامه ای جامع، علمی، و نظام مند برای تربیت ورزشکاران نخبه هستند. کشورهای آسیایی که به صورت هدفمند و با استفاده از برنامه های نظام مند و جامع، استعدادیابی را دنبال کرده اند (چین، کره جنوبی، ژاپن،)نشان می دهد فرایند استعدادیابی به صورت نظام مند، یکپارچه و جامع در نهادهایی همچون انجمن های ورزشی، باشگاهها و اماکن ورزشی، هیات های ورزشی، وزارت ورزش و آموزش و پرورش و ادارت مربوطه در شهرستان اجرا می شود که اصلی ترین نهاد مجری آن آموزش و پرورش می باشد.

نقش اقتصاد ورزش و راهکار های اقثصادی تخصصی مبتنی بر شناخت شرایط و نیازهای محیط

یکی از دلایل مهم رکود و توسعه نیافتگی ورزش چه در ابعاد حرفه ای باید گفت که عدم نظارت و بازرسی بر اماکن ورزشی و عدم اولویت بندی رشته های ورزشی در شهرستان ها، عامل توسعه نیافتگی ورزش استان از جمله مسجدسلیمان به عنوان شهر اولین ها به ویژه در ورزش است. عدم وجود سالن های مسابقه ای استاندارد، نبود خوابگاه مناسب برای میزبان مسابقات قهرمانی کشور و بسیاری موارد دیگر ایجاد مشکل می کند و از موانع پیشرفت ورزش در استان می باشد.

همچنین عدم رشد اشتغال نیز از دلایل رکورد ورزش می باشد، چون در چهارچوب وظایف و فعالیت های فرهنگی با توجه ۲۰ درصد و بودجه اختصاصی شرکت ها و کارخانجات دولتی برنامه ای برای فعالیت های ورزشی و حمایت از اشتغال ورزشکاران به طور هدفمند تعریف نشده لذا فعالیت مورد انتظار و مطلوبی نخواهند داشت و این امر سبب بیکاری جوانان شده و کمتر به ورزش روی می آورند. در کنار این جوانان و مربیانی که با عشق و علاقه و توان حضور دارند مورد حمایت قرارنمی گیرند و تیم ها هم کمتر توان حضور در میادین فنی را پیدا می کنند. انتظار می رود با برنامه ریزی بهتر از سوی متولیان و همچنین بهره برداری از تمامی ظرفیت ها، زمینه برای بهبود وضعیت ورزش استان به ویژه شهرستان مسجدسلیمان فراهم گردد.

راهکار حل مشکلات

الف- اتمام پروژه های ورزشی نیمه تمام و نظارت بر درآمد اماکن ورزشی و مدیریت مصرف (هزینه ها) از اهداف مهم می باشد.

ب- واگذاری سالن های ورزشی در استان و شهرستان ها، به بخش خصوصی با ایجاد شورای ورزشی شهرستان و ساماندهی آن با هماهنگی و تحت نظارت ادارات ورزش و جوانان در جهت ارتقاء ورزش می باشد که می تواندنقش تاثیر پذیر داشته باشد.

ج- ایجاد انگیزه برای افزایش فعالیت ورزش همگانی در سطح شهرستان ها، جذب و تشویق جوانان به رشته های مختلف، جذب مشارکت های ادارات و اسپانسرهای توانمند باید اولویت کاری مدیران اداره ورزش و جوانان شهرستان باشد.

د- ایجاد سیستم تشویق و پاداش نقدی به موفقیت های فردی و گروههای موثر( ورزشکاران،مربیان،داوران، مدیران باشگاهها و هیئت های ورزشی) و همچنین تنبیه و جریمه موارد خلاف دستورالعمل و منشور ورزش می تواند نقش بسزایی داشته باشد.

نقش نظام سیاسی در توسعه ورزش

 از آنجائی که مدیریت سیاسی به نظام غنائم جنگی تعریف شده که بعد از پیروزی افراد یا احزاب سیاسی در انتخابات پست ها به هم حزبی ها یا……. تقسیم می گردد. تفکیک وظایف و عملکرد خط مشی گذاران و سیاست مداران با مدیران اجراء الزامی ست. تفویص کامل اختیارات به مدیران اجرایی و متعهد نمودن آنان به پاسخگویی و پذیرفتن هرگونه مسئولیت نتایج می توانند نقش مهمی در بالا بردن راندمان کار و افزایش کارآیی و اثربخشی در تحقق اهداف را تسهیل نماید. زیرا چنانچه اختیارات و مسئولیت به چند نفر واگذار گردد یا از حمایت سیاسی برخوردار باشند کسی نسبت عملکرد منفی یا ضعیف پاسخگو نخواهد بود. در انتصاب مدیران شایستگی‌،تخصص، هوش و یادگیری شاخص واجدین شرایط قرار گرفته شود و سپس بگذارید مدیران مدیریت کنند.

 تاثیر عوامل فرهنگی بر توسعه ورزش

تقویت و ارتقاء سلامت عمومی و کاهش آسیب های اجتماعی در جامعه با فرهنگ‌سازی ورزش همگانی تقویت و ارتقاء روحیه پهلوانی و پاسداشت ارزش های معنوی و اخلاقی همچون مردم‌دوستی، ایثارگری و عدالت‌خواهی در بین مربیان و مدیران ورزش و ارتقاء فرهنگ حاکم بر ورزشگاه‌ها و مسابقات ورزشی با استفاده از ظرفیت های فرهنگی سبب کاهش بزهکاری و گرایش به رفتارهای مخرب از جمله مصرف مواد مخدر خواهد شد. نباید نگاه جامعه تک بعدی به رشته ورزشی خاص و تنها در زمینه قهرمانی حرفه ای باشد.

تقویت و نهادینه‌سازی ورزش های ملی و بازی های بومی، محلی و اشاعه فرهنگ و ارزش های حاکم بر آن ها در همه عرصه های اجتماعی ورزشی. توسعه و ارتقاء کیفی و کمی ورزش بانوان و ترویج فرهنگ حاکم بر ورزش بانوان در جامعه و …

نکته پایانی

توصیه بسیار مهم بنده ترویج فضایل اخلاقی و جوانمردی و تجلیل از پیشکسوتان عرضه ورزش و حفظ کرامت این سرمایه های عظیم در راستای پیشبرد اهداف برنامه های ورزشی است. مدیر یا روسای اداره ورزش، هیئت ها، باشگاه و… هر چقدر توانمند و خلاق باشد از تجارب گذشته که توسط پیشکسوتان در رشته های مختلف کسب گردیده بی نیاز نخواهد بود. هر کدام از این پیشکسوتان صاحب نفوذ و دارای محبوبیت در بین عموم مردم می توانند در پیشگیری از تصمیمات غلط و به وجود آمدن سخت ترین بحران ها بدون هیچ چشم داشتی نقش مثبت و یاری دهنده داشته باشند. هیچ گونه هزینه ای را متحمل نمی نمایند. در حد پرداخت هزینه ایاب ذهاب هم شاید انتظار نداشته باشند و تنها عشق می ورزند. اما شایسته و زیبنده است که مورد احترام قرار گیرند. مبادا هراس داشته باشیم که جای ما را تنگ خواهند کرد و از اعتبار ما کاسته خواهد شد. بلکه موجبات احترام و اعتبار را بین شهروندان و جامعه هدف فراهم و مهر تائید و مقبولیت بر عملکرد مدیران و مسئولین را در چهارچوب نظم و مقررات معین نتیجه دعوت و همکاری پیشکسوتان خواهد بود. آرزومندیم که بتوان هرچه سریع تر تحقق نقطه تلاقی مطالبه گری آگاهانه مردم شریف و مدیریت جهادی مدیران در جهت توسعه و آبادانی ابعاد مختلف در دیار نوجوان شهید بهنام محمدی که حضرت امام(ره) فرمودند: رهبر ما آن طفل سیزده ساله ای است که با قلب کوچک خود که ارزشش از صدها زبان و قلم بزرگ تر است به همراه ۱۰۰۰ لاله آسمانی میسر و حصول نتیجه گردد.

 

لینک کوتاه : https://www.rouyeshzagros.ir/?p=53846

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.