رویش زاگرس: مراسم وداع با زندهیاد استاد یارمحمد اسدپور از بانیان شعر ناب ایران با حضور جمعی از شاعران استان و شهرستان، مدیران و هنرمندان از فرهنگسرای جوان مسجدسلیمان برگزار و پیکر این هنرمند به سوی خانه ابدی در قطعه هنرمندان شهرستان مسجدسلیمان تشییع و بخاک سپرده شد. به گزارش پایگاه خبری رویش زاگرس هرمز علیپور شاعر برجسته کشور و یار دیرین استاد یارمحمد اسدپور گفت: ضایعه درگذشت یارمحمد اسدپور را به جامعه ادبی کشور تسلیت عرض می نمایم. وی گفت: اعتقاد من این است مسجدسلیمان اگر چه از طریق نفت در جهان مطرح است اما بعد از صنعت یکی از پایگاههای ادبی و هنری ایران در رشته های مختلف تلقی می شود و این به واسطه حضور بهترین شعرا، داستان نویسان و سینماگران در این شهر می باشد. وی گفت: بهترین ایام زندگی من در شهری گذشت که انگار قباله هر قسمتی از آن به نام یکی از ما ۵ نفر (هوشنگ چالنگی، یارمحمد اسدپور، سید علی صالحی، آریا آریاپور، هرمز علیپور) نوشته شده بود. ما ۵ نفر انگار فرزندان یک پدر و مادر بودیم…
این شاعر برجسته کشور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: یک هنرمند حتما نباید به اندازه موهای سرش اثر خلق کند بلکه گاهی با یک اثر هم می توان جاودانه شد. علیپور ادامه داد: من می دانم سال ۶۰ یارمحمد با چه زحمتی کتاب بر سین هسنگ ها بر سنگ ها نام ها را به چاپ رساند و با چاپ این کتاب چقدر به شادمانی رسید…
در این مراسم سید ستار فاطمی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان مسجدسلیمان نیز ضمن تسلیت به جامعه فرهنگ و هنر کشور گفت: درگذشت ادیب توانمد، شاعر شهیر و چهره ماندگار و برجسته عرصه فرهنگ و هنر استاد یارمحمد اسدپور ضایعه ای بزرگ و باعث تاسف بسیار گردید. این استاد فقید بدون تردید با خلق آثار ارزشمند و پرورش استعدادهای فراوان به عنوان یکی از مفاخر کشور در ذهن اهالی هنر به ویژه شاعران ایران زمین ماندگار گردید. فاطمی گفت: خدمات فرهنگی ایشان بر کسی پوشیده نیست و همین خیرات ادبی، نام ایشان را در تاریخ جاودان گرداند…
فاطمی در پایان سخنان خود از مهندس روح الله جلیلی سرپرست شهرداری مسجدسلیمان و اعضای شورای شهر به دلیل همکاری و اختصاص قطعه هنرمندان به عنوان یکی از مطالبات به حق جامعه فرهنگ و هنر شهرستان تشکر و قدردانی نمود…
به گزارش پایگاه خبری رویش زاگرس زنده یاد یارمحمد اسدپور در سال ۱۳۳۰ در مسجدسلیمان متولد شد. او به همراه هرمز علیپور، آریا آریاپور، سیدعلی صالحی، هوشنگ چالنگی و سیروس رادمنش به عنوان شاعران مطرح موج ناب در سالهای ۱۳۵۵–۱۳۵۷ شناخته میشود. از آثار اسدپور میتوان به مجموعه شعرهای «بر سینه سنگها و بر سنگها نامها»، «مکاشفه در باغ سوکیاس» و «گلو تاریک از صدای دنیاست» اشاره کرد. اسدپور از اوایل سال ۱۳۵۰ وارد عرصه ادبیات و شعر شد و در سال ۱۳۶۰ اولین مجموعه شعر خود با نام «برسینه سنگ ها،بر سنگ ها نام ها» را به چاپ رساند
در سال ۱۳۵۵ به نوعی سرایش شعر در کنار سیروس رادمنش، آریا آریاپور، سیدعلی صالحی و هرمزعلی پور دست یافت و از بنیانگذاران شعر موج ناب است. منوچهر آتشی رسما عنوان «موج ناب» را بر اشعارشان گذاشت و برای پنج نفره شان ویژه نامه هایی بچاپ رساند و این سبک به تدریج در سراسر میهن ادب پرورمان گسترش یافت. موج شعر ناب، در دهه ۵۰ خورشیدی به راه افتاد که از شاعران به نام آن میتوان از هرمز علیپور، آریا آریاپور، سیدعلی صالحی، یارمحمد اسدپور، مجید فروتن و سیروس رادمنش یاد کرد که اکثریت آنان از اهالی مسجدسلیمان بودند.
مجری گری این مراسم بر عهده آرمان موری احمدی و سید فرید موسوی بود.
شیروان نصرالله پور از خوانندگان مطرح مسجدسلیمانی قطعه ای را در رثای استاد اسدپور اجرا گرد
هرمز علیپور،جاوید قبادی،ابراهیم ناصری، رحیم جلیلی، عبدالرحمن نیک سرشت و جلال اسفندیاری در بخش هایی از این مراسم به شعر خوانی پرداختند.
برگزاری مراسم بر عهده فرمانداری، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرداری و شورای شهر، انجمن شعر و انجمن قلم مسجدسلیمان بود…
تعدادی از شاعران، داستان نویسان و هنرمندان استانی در این مراسم حضور داشتند.
با خاکسپاری استاد یارمحمد اسدپور قطعه هنرمندان رسماً افتتاح شد.
کاش قدرتومیدونستیم روحت شاد