رویش زاگرس/ سعید مرادی:بر کسی پوشیده نیست اساس مدیریت در نظام اسلامی مقوله خدمت است و آنچه می بایست ملاک باشد راه خدمتگزاری بیشتر و بهتر به مردم است و اگر این ملاک مدنظر قرار گیرد دیگر نمی توان بومی و غیر بومی بودن را چندان به عنوان ملاک تعیین کننده در نظر گرفت، اما در شرایط مساوی شایسته سالاری چتری است که باید بر همه مسایل دیگر سایه افکند اگر در مناطق دارای ساختار اجتماعی طایفهای، مدیر بومی، نه بر اساس طایفهگرایی، بلکه بر اساس شایستهسالاری و شایستهگزینی در سیستم مدیریتی، عمل کند، قطعاً مدیریت بومی و البته کارآمد بازخورد بهتری نزد افکار عمومی خواهد داشت. بی شک اگر شرایط و ارزیابی شاخصهای یک انتصاب مثل سوابق شغلی و رزومهی کاری و شرایط قانونی یک انتصاب، برای دو نیروی بومی و غیربومی، بهصورت برابر باشد، از نگاه روانشناسی اجتماعی و روانشناسی سازمانی و در شرایط برابر، انتصاب نیروی بومی، بهتر است ارجحیت داشته باشد اما…
با وجود این که شهرستان مسجدسلیمان دارای بهترین فرزندان متخصص و کارآزموده در رشتههای مختلف مدیریتی میباشد متاسفانه نه تنها از ظرفیت این عزیزان بخوبی استفاده نمی شود بلکه بنظر می رسد نگاه بعضی مدیران ارشد در قبال این ظرفیتها همچنان نادیده انگاری و گاهاً تبعیض آمیز است رویهی معیوبی که قطعاً نیاز به بازنگری دارد. اما…
پس از استعفای مدیر بهداشت و درمان شهرستان مسجدسلیمان از گوشه و کنار اسامی افرادی به عنوان گزینه های مدیریت بهداشت و درمان به گوش می رسد که قرار گرفتن نام بعضی در این لیست در صورت صحت بسیار نگران کننده است! اگر چه در میان آنان افراد با سابقه و توانمند نیز به چشم می خورد اما نکته ی حائز اهمیت این است در این میان نام افرادی با سابقه مدیریتی! و البته بدون تخصص! در حوزه بهداشت و درمان نیز به چشم می آید که تبعات عملکرد ضعیف و فاجعه بار آنان در گذشته هنوز پاک نشده و همچنان گریبانگیر مردم است. انتخابی فاجعه بار که می تواند مشکلات این حوزه را دو چندان کند!
انتصاب مسئولان در پست های غیر تخصصی و بکار گماردن برخی ها بدون کوچک ترین تجربه تخصصی ظلم آشکار به دیار بیش از یکهزار شهید است! این اقدامات ناشیانه، تداعی کننده درس « طرح کاد » در دهه های ۶۰ و ۷۰ است و مردم محروم و فقیر شهرستان بارها مشمول طرح کاد مدیریتی برخی آقایان بوده اند که نتیجه آن پسرفت روز به روز این شهر بوده و گویا تمامی هم ندارد!
امیدواریم رعایت استانداردهای شایستگی مانند آموزش حرفه ای، مهارت، تعهد و برخورداری از ارزش های اخلاقی، باور، صبر و پشتکار، پاسخگویی به مطالبه گران و رسانه ها و البته تخصصّ، در انتخاب مدیر آینده بهداشت و درمان از سوی مسئولان دانشگاه علوم پزشکی، در نظر گرفته شود همچنین انتظار می رود نماینده محترم مردم در مجلس شورای اسلامی و فرماندار محترم با اعتماد به توانایی و تخصص اثبات شده فرزندان این دیار در حوزه بهداشت و درمان اجازه ندهند افراد غیر متخصص بر صندلی مدیریتی این حوزه که مستقیماً با جان مردم ارتباط دارد تکیه زنند!