باشگاه روزنامه نگاران مسجدسليمان/ فرشيد خداداديان: “عدو شود سبب خیر،گر خدا خواهد”این نکته نغز بی تردید در موضوع توهین به عمل آمده به پیشینه تاریخی و فرهنگ قوم بختیاری در سریال موهن پخش شده از رسانه ملی مصداق دارد.گو این که،تعدادی از جوانان و دل سوزان این پیشینه تاریخی و فرهنگی هنوز در بازداشت به سر می برند و چندین پایگاه اطلاع رسانی محلی نیز توقیف و مسدود شده اند و بدون شک آزادی این دوستان و رفع توقیف این تارنماها، اولویت اصلی مطالبات جامعه بختیاری بوده و هست.
اعتراض به سریال موهن، چنانچه همگان شاهد بودیم، با عکس العمل به هنگام فعالان فرهنگی و رسانه ای و روشنفکران وطن دوست زاگرس تبار آغاز شد و پس از آن به سیاسیون و متاسفانه با بی توجهی سیاست گزاران رسانه ملی و اصرار به استمرار اشتباه، طی دو هفته متوالی پس از پخش قسمت اول، به توده جامعه و کف خیابان ها کشیده شد.
بختیاری تباران، هنگامی که دیدند انتقادات فعالان فرهنگی و رسانه ای شان به گوش مسئولی نرسید و هنگامی که دیدند تذکرات فعالان سیاسی شان نیز خریداری نداشت، خود به خیابان ها آمدند تا در قالب اعتراضات مدنی به توهین رسانه ملی به ایشان واکنش نشان دهند.
فارغ از توفیقات جامعه بختیاری، اعم از توقف پخش سریال موهن، کوتاه آمدن رسانه ملی از تکرار اشتباه، حضور مدیران آن در مناطق بختیاری نشین و حضور غیر منتظره رئیس سازمان صدا و سیما در شهرستان مسجدسلیمان و شنیدن مستقیم حرف مردم؛ موضوعی که در این شرایط و البته پس از مطالبه آزادی بازداشت شدگان و رفع توقیف رسانه های محلی ضروری به نظر می رسد، لزوم ایجاد یک نهضت علمی فراگیر برای معرفی بهتر و بیشتر پیشینه و جایگاه تاریخی و فرهنگی این قوم به همگان است.
نکته ای که سازندگان و مسئولین مربوطه بدان استناد می کنند، عدم وجود منابع تحقیقی و مستندات تصویری مرتبط با پیشینه تاریخی و فرهنگی این قوم است که هر چند با منبع شناسی تاریخ و فرهنگ بختیاری منطقی به نظر نمی رسد اما به فرض صحت، خود دلیل خوبی برای تامین این نیاز مراکز مختلف علمی، تحقیقی، پژوهشی و تولیدی است.
تبدیل نهضت انتقادی و اعتراضی زاگرس تباران بختیاری به نهضت علمی، موضوع مهمی است که همت تمامی فعالان فرهنگی و اندیشمندان بختیاری تبار و البته دیگر پژوهشگران علاقمند به موضوع را می طلبد.
این نهضت علمی در گام نخست می تواند از امروز و در فاصله کم تر از شش ماه به مقطع مهم انقلاب مشروطه (مردادماه) که اتفاقاً جنبش وطن پرستان بختیاری و سرداران این قوم همچون علی قلی خان سردار اسعد، نقشی به سزا در پایان استبداد صغیر پس از انقلاب داشته اند، معطوف به این موضوع باشد و در دانشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی می توان در قالب همایش های علمی به این موضوع مهم پرداخت.
بدون شک جامعه از اندیشمندان علاقمند به موضوع اقوام ایران، انتظار نقش آفرینی تاثیر گذار در این موضوع را دارد تا راه تکرار بر خطا آن هم به بهانه فقر علمی در زمینه اقوام بسته شود.
پژوهشگر تاریخ و مدرس دانشگاه
درود بر فرشید عزیز آفرین بر این نظزیه زیبا