رویش زاگرس: به مناسبت هفته قوه قضائیه نشست خبری رئیس دادگستری و دادستان مسجدسلیمان با اصحاب رسانه برگزار شد. به گزارش پایگاه خبری رویش زاگرس دکتر علی اسکندری رئیس دادگستری مسجدسلیمان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای عزیز کشور به ویژه شهید بهشتی و شهدای قوه قضاییه از اصحاب رسان هبه عنوان بازوان توانمند دستگاه قضا و نماینده افکار عمومی تشکر کرد و گفت: اصحاب رسانه شهرستان مسجدسلیمان به عنوان انتقال دهنده مشکلات مردم ناملایمتی ها، بی تدبیری و نامدیریتی ها را می بینند و با نجابت آن ها را انتقال می دهند و البته مورد هجمه نیز قرار می گیرند. وی گفت: عموم اصحاب رسانه مسجدسلیمان فرق مطالبه گری صحیح و تخریب را به خوبی می دانند و از این بایت از آنان تشکر و قدردانی می نمایم. وی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح عملکرد دادگستری پرداخت و گفت: با توجه به این که بیشتر پرونده ها ورودی به دادگستری مربوط به اختلافات خانوادگی ست همواره بر آن بودیم با استفاده از فرهنگ صلح و سازش اختلافات خانوادگی را حل و فصل کنیم تا مردم درگیر پروندهدر دستگاه قضا نشوند.
اسکندری گفت:دستگاه قضا در مسجدسلیمان با ۴۷ درصد چارت تشکیلاتی در کنار کمبود کادر انسانی و تکمبود تجهیزات دارد کار می کند اما با همه کمبودها همکاران قضایی به صورت شبان هروزی در حال تلاش جهت ایجاد عدالت می باشند. وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ چهل و پنج هزار و چهارصد و سی پنج پرونده گردش ثبتی داشته است که همکاران ما علاوه بر این تعداد ۱۹۱۰ پرونده را نیز از سال های قبل مختومه کرده اند.
وی توهین به اشخاص در فضای حقیقی و مجازی، سرقت، ضرب و جرح عمدی، تهدید، هتک حرمت، تصادفات، تخریب، کلاهبرداری، افترا، تحصیل مال از طریق نامشروع، را به ترتیب ده جرم اول شهرستان عنوان کرد.
رئیس دادگستری مسجدسلیمان در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: یکی از جهات تعقیب اطلاع دادستان از وقوع جرم به طرق مختلف است که شما اصحاب رسانه با اطلاع رسانی از وقوع یک جرم می تواند باعث ورود دستگاه قضا شود…
اسکندری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آمار بالای اعتیاد در شهرستان گفت: متاسفان هآمار اعتباد در مسجدسلیمان و شهرهای اطراف بسیار بالاست ضمن آن که توان مالی مردم پائین است به همین دلیل لازم است کمپ اعتیاد دولتی به عنوان یک مطالبه عمومی اغز سوی رسانه ها مطرح شود…
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: متاسفانه آمار طلاق توافقی در شهرستان بالاست که می طلبد متولیان در این رابطه چاره اندیشی کنند…
علی اسکندری در ارتباط با ساختمان جدید دادگستری نیز گفت: با پیگیری های انجام شده ان شالله تا شهریور ماه ساختمان جدید دادگستری افتتاح خواهد شد.
رحمان بن سعید دادستان عمومی و انقلاب مسجدسلیمان نیز ضمن گرامی داشت یاد زنده نام اکبر لرستانی از کارکنان دادگستری مسجدسلیمان و تقدیر از اصحاب رسانه گفت: خبرنگاران بهترین نیروهایی هستند که می توانند به دستگاه قضا کمک کنند. وی با بیان این که نظام مقدس جمهوری اسلامی از آزادی بیان حمایت می کند گفت: بالابردن آگاهی مردم و فرهنگ سازی یکی از وظایف مهم خبرنگاران است. بن سعید ادامه داد: یکی از اساسی ترین مشکلات در فضای مجازی تخریب دیگران به بهانه مطالبه گری ست که باعث برهم خوردن امنیت روانی جامعه می شود که دستگاه قضا نیز موظف است با چنین افرادی برخورد کند اما با مطالبه گری صحیح هیچ کس مشکلی ندارد.
وی مهمترین برنامه های دادستانی در در سال گذشته را کاهش زمان دادرسی، رسیدگی با حساسیت، نظارت ویژه و اجرای بهموقع پروندهها با وجود کمبودها در حوزه نیروی انسانی و تدارکات اعلام کرد و گفت: در سال ۱۴۰۱ بیش از ۲۰ هزار پرونده ورودی داشته ایم که این در شان شهر اولین ها نیست..
بن سعید در اتباط با آمار قتل و خودکشی در سال ۱۴۰۰ و ۴۰۲ نیز گفت: در سال ۱۴۰۰ دو فقره قتل و ۲۷ فقره خودکشی و در سال ۱۴۰۱ ۶ فقره قتل و ۱۱ فقره خودکشی در مسجدسلیمان وجود داشت که آمار نگران کننده ای ست.
دادستان مسجدسلیمان در ارتباط با جرائم خشن نیز گفت: نزاع دستهجمعی از جمله جرایمی ست که بهصورت ویژه در دستور کار دستگاه قضایی امنیتی و انتظامی است و برای جرائم خشونت و سرقت در تمام مراحل رسیدگی بدون اغماض و به صورت ویژه برخورد شده است. دادستان مسجدسلیمان گفت: از دوستان مان در نیروی انتظامی تشکر می کنیم که بخوبی در ارتباط با بازداشت اراذل و اوباش و جرائم خشن عمل کرده اند…
وی در بحث حقوق عامه احقاق حق را همواره از آرمان های جامعه بشری دانست و حفظ کرامت مردم را از جمله وظایف مهم این دستگاه برشمرد و گفت: مردم وقتی از مسئولین ناامید شوند کوچک ترین مشکلات خود را نزد دادستان و رئیس دادگستری می آورند و واقعیت این است در بعضی موارد دادستانی و دادگستری ابزار لازم را ندارد اما با امکانات موجود همه تلاش خود ر اجهت احقاق حقوق عامه انجام داده است. وی گفت: در بسیاری مسائل لازم نیست دادستانی ورود کند بلکه دستگاههای اجرایی باید برخورد کنند و در صورتی که این دستگاهها به وظایف خود بخوبی عمل نکنند دستگاه قضا ورود خواهد کرد.
عدم همکاری متولیان در بحث زمین خواران وکوه خواران و لزوم پیگیری از سوی دستگاه قضا، واگذاری بی رویه وتبعیض در واگذاری دکه ها، تصرف پیاده روها، لزوم برخورد با توزیع کنندگان مواد مخدر، تخلفات بعضی پیمانکاران، کم کاری بعضی مدیران از جمله مسائل مطرح شده از سوی اصحاب رسانه در این جلسه بود…