رویش زاگرس / محمد باقری: پس از آن که سازمان اداری و استخدامی کشور طی بخشنامه ای به منظور حمایت از خانواده و کاهش دغدغهء والدین و تسهیل آمد و شد در آغاز سال تحصیلی جدید اعلام داشت ، ساعت آغاز به کار دستگاههای اجرایی مستقر در کلانشهرها در ۲ هفته نخست مهرماه ۱۴۰۳ به صورت شناور از ساعت ۷ تا ۹ تعیین شده و رؤسای دستگاههای یاد شده را موظف کرده تا به گونهای برنامهریزی کنند که با رعایت ساعت کاری روزانه کارکنان، ساعت کار شناور، هیچ خللی در نحوه پاسخگویی و ارائه خدمات ایجاد نکند.موجی از ابهام و سوالات گونا گون ، در اذهان کارمندان سایر شهرها به وجود آورد.
●شناور شدن ساعت کاری و تاثیرات مثبت آن
ساعت کاری شناور و منعطف به برنامهی کاری گفته میشود که طبق آن و بنا به وضعیت خاصِ موجود ، به کارمندان این اختیار داده می شود تا در ساعاتی که می خواهند کار کنند. یعنی کارکنان روز خود را زودتر یا دیرتر از ساعت کاری معمول شروع کرده و یا به پایان برسانند.این مدل ساعت کاری، به کارمندان در محیط کار، استقلالی نسبی داده که به واسطه آن میتوانند در زمانی کوتاه تر و با بهرهوری بالاتری کارهای شان را انجام دهند. با منعطف بودن ساعت کاری، کارمندان از استقلالی عادلانه تر، برای برقراری تعادل بین کار و زندگی برخوردار خواهند شد که طی آن، میزان رضایت شغلی نیز در آنان بالاتر می رود.
●اجرای شناور شدن ساعت کاری در اهواز و اختیارِ تصمیم گیری به فرمانداران شهرستان ها
در واکنش به این بخشنامهء سازمان اداری و استخدامی کشور،استانداری خوزستان نیز طی بخشنامه ای شناور شدن ۲ ساعت ابتدایی ساعات کاری ادارات در کلان شهر اهواز را در دو هفته اول مهرماه ابلاغ کرد. و تصریح داشته که اجرای این طرح در سایر شهرستانهای استان و در چهارچوب بخشنامه سازمان اداری و استخدامی کشور، با رعایت حداکثر مدت شناور یک ساعت بر اساس مصوبات شورای ترافیک شهرستان و به عهده فرماندار است.
●مسجدسلیمان،راه هایی نیمه مسدود ارتباطی و کُندی تردد
وقتی مسئولان شهری، هدف از اجرای شتابان پروژه سنگین اجرای فاضلاب شهری و چند طرحِ اصلاحی دیگر در سایرِ مسیر های ارتباطی شهر آن هم بدون وجود پیشنیاز های ضروری از جمله راه های ارتباطی جایگزین و… را نزدیک شدن زمان شروع مدارس اعلام کردند، کمتر کسی باور داشت که این پروژه های سنگین،در اندک زمام باقی مانده تا شروع مدارس به فرجام برسند.
از دیگر سو، نتیجهء این اقدامات مهم ، مسدود و نیمه مسدود شدن اصلی ترین راه های ارتباطی شهر بوده است. این اقدامات عمرانی ضروری برای شهر که تردد شهروندان را حتی پیش از شروع فصل مدارس و واقع شدن اَبَرترافیک ها برای جابجایی خِیلِ دانش آموزان، با سختی همراه کرده بوده، با خود آثار اجتناب ناپذیر ناخوشایندی به همراه داشت، به گونه ای که موجب اخلال در روند زندگی روزمَره و ناراحتی اکثر قریب به اتفاق شهروندان شده است.
●شروع مدارس، ایجاد ترافیک های سنگین و ضرورت اجرای بخشنامهء شناور شدن ساعت کاری در مسجدسلیمان
آن طور که در این بخشنامهء سنجیده آمده و می شود از آن استباط کرد ، هدف از ابلاغ این موضوع حمایت از خانواده ها و آرامش خاطر نسبی کارمندان است.اما در شرایطی که کمتر از چند ساعت به شروع مدارس باقی مانده و از دیگر سو هیچ کدام از پروژه های عمرانی که منجر به ایجاد ترافیک و کُندی تَرددِ شهری بوده، به سر انجام نرسیده است.انتظار می رفت تا مسئولین شهر،با در نظر گرفتن جَمیعِ جهات و شرایط خاص و استثنایی پیش آمده برای شهر و از دیگر سو به منظور کاهش بخشی از تَالُمات شهروندان، نسبت به ابلاغ و اجرای این بخشنامه در مسجدسلیمان اقدام نمایند.اقدامی که می توانست سبب ایجاد نوعی آرامش در ادارات و در نتیجه بهبود ارایه خدمات به عموم شهروندان شود.حالا باید دید در اندک زمان باقی مانده تا بازگشایی مدارس موضع ادارات مربوطه در مسجدسلیمان نسبت به این موضوع چگونه خواهد بود.