باشگاه روزنامه نگاران مسجدسليمان- ضمن ابراز همدردی عمیق و تسلیت به خانواده متوفی و خانواده داغدار نوگل پرپرهستی عزیز….، آداب و رسم های حسنه و مرسوم در جامعه و نزد ملت ها محصول تفکر و خرد انسان های دوره های گذشته است که به علت تطبیق با فطرت بشری و عدم مغایرت با مبانی اعتقادی و دینی است که در طول تاریخ ماندگار شده اند. اما بحث اصلاح خرده فرهنگ هاي غير ضروري نیز ضرورت دارد، چرا که اصلاح سنت هاي غلط از زمان پيامبر اسلام (ص) بوده و تا حالا هم وجود دارد و حذف سنت هاي غلط و زيان آور همواره مورد تأييد اسلام بوده است.
همانطوري كه، انقلاب اسلامی به رهبری امام راحل كه به انقلاب فرهنگي معروف و مشهور است و در اين انقلاب فرهنگي امام، سنت هایی که حذف شده اند و حذف خواهند شد .در این که لازم و ضروری است تا مرده گان خود را با احترام و مشارکت و حضور جمعی هم تشییع و تدفین نموده و هم مراسمات سومین و هفتمین و چهلمین را برپا داریم کاری است زیبنده و قابل تقدیر و سفارش دین است و ریشه در فرهنگ کهن اقوام ایرانی دارد. اما سنت استفاده از سلاح های گرم در مراسمات موضوع بحث ماست. سنتی که در مراسمات عروسی و فاتحه خوانی در بعضی از مناطق رواج دارد و همچنان قربانی می گیرد ولی با این وجود ادامه دارد. البته ناگفته نماند که همه این رسومات دارای ارزش و بار فرهنگی- هویتی و تاریخی نیستند و بسیاری از رسومات ارزشمندی که با گذر زمان به دست فراموشی سپرده شدند و بر عکس رسوماتی بر جای مانده اند که نه تنها دارای ارزش فرهنگی نیستند بلکه در بسیاری از مواقع زیان های سنگین جانی و مالی به بار می آورند، با وجود اين همه ابزار ارتباطي و اطلاع رساني استفاده از تيراندازي هيچ ضرورتي ندارد و این يك كار ضد فرهنگي است كه بايد اين موضوع ريشه كن شود، این چه منطقی است که با تدفین یک فردی عده ای اسلحه به دست شده و با شلیک پی در پی رعب و وحشت ایجاد می کنند و هم این که هر لحظه احتمال وقوع یک حادثه تلخ و سنگین و در آخرمرگ عزیزی همچون هستی…! راستی چه ثوابی دارد؟ شلیک تیر و مانور با تفنگ های سرویستعمیر و نگهداری نشده ای که سال ها گلوله ای از آن ها شلیک نشده است. به کاربردن اسلحه نه در قیامت برای مرده ها و نه در دنیا برای زنده ها ارزش و شانی ایجادنمی کند. این در حالی است که مبانی دین اسلام بیان نموده که قرائت قرآن آرام بخش درد فراق وابستگان و مایه رحمت در گذشتگان است. نه شلیک گلوله…
جا دارد مسئولین و متولیان فرهنگی شهرستان، ریش سفیدان، جوانان ، نخبگان، هنرمندان و همه مردم تلاش کنند از شکل گیری عمل نامناسب تیر اندازی در مراسمات در سالی که مزین به سال اقتصاد و فرهنگ است این رسوم و سننی که طی سال های اخیر در حال تبدیل به یک معضل اجتماعی شده اند جلوگیری و از تکرار آن خودداری نمایند. لذا ضمن تاکید بر فرهنگ سازی و آگاهی از عدم تیراندازی مسائل و خرده فرهنگ هایی که به اصل فرهنگ ضربه می زند را بررسی و فرهنگ صحیح را نهادینه کنند و نگذاریم سنت ها و خرده فرهنگ ها (هستی) مان را ازما بگیرد. لذا پیشنهاد می شود شورای فرهنگ عمومی و شورای تامین در جهت امنیت اجتماعی مردم و جلوگیری از خطراتی که تیراندازی در مراسمات دارد مصوباتی جهت بازدارندگی در این خصوص را مصوب نمایند و با متخلفان برخورد قانونی و قضایی نمایند.
جمشیدجلیلی: کارشناس علوم ارتباطات اجتماعی
سلام علیکم.
امیدوارم این فرهنگ غلط ریشه کن بشه
,درسته بختیاری هستیم و در قدیم جزئ
از فرهنگمون بوده
ولی شهرنشین شدیم و اجتماعی
پس باید بزاریم کنار
عوض این کارها ایمانمون رو قوی کنیم
و سنگر نماز جمعه رو خالی نزاریم.
حضور خودمونو ب دشمن اعلام
کنیم.
پشت ولایت رهبری رو خالی نکنیم.
علی مردون خان باشیم
با غیرت و با ایمان.
یاعلی…